Havuç Turşusu Tarifi

  • Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 3.885
deep Harbi Aktif Üye
Havuç Turşusu Tarifi, Havuç Turşusu nasıl yapılır
havuctursusu.jpg

Favori turşularımdan biri de bu arkadşalar çok hoş olur buda
Malzemeler
  • 2 kg. havuç
  • 2 adet yeşil domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • Bir avuç kıyılmış beyaz lahana
  • 5-6 diş ayıklanmış sarımsak
  • 15 adet kadar kereviz yaprağı
  • Sirke
  • Tuz

Havuç Turşusu Yapılışı
Cam kavanoza kabuklarını sıyırıp yıkadığınız havuçları uzunlamasına yerleştirin. Aralarına yeşil domatesleri, biberleri, kıydığınız lahanayı, sarımsakları ve kereviz yapraklarını koyun. Yarısını 1 litreye 3 çorba kaşığı şeklinde hazırladığınız tuzlu su ile, kalan yarısını sirke ile doldurup, kapağını sıkıca kapayın. Bir aya yakın bir süre içerisinde turşunuz hazır olacaktır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst