Hamsi Tava

Deniz Ürünleri bölümünde yer alan bu konu RayOfHope tarafından paylaşıldı.

  1. RayOfHope

    RayOfHope Üye

    Hamsi Tava Tarifi - Hamsi Tava Nasıl Yapılır? - Hamsi Tava Çeşitleri

    Hamsi Tava-1

    (4 Kişilik)

    Malzeme:

    800 gr-1 kg iri hamsi
    Un
    Tuz
    Kızartma yağı

    Yapılışı:

    Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin. Baş parmağınızınla karnını kuyruğa kadar yarıp kılçıklarını çıkarın. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın. Hamsi filetoları kapatın ve tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin. Tavada yağı iyice kızdırın. Hamsileri una bulayın ve fazla unu atmak için hafifce silkeleyip tavaya kuyrukları tavanın içine, koparılmış baş kısımları tavanın dışına gelecek tarzda ve birbirlerine temas edercesine dizin. Bir tarafı kızarmış balıkları, önce tavanın yağını süzüp tavanın kapağı marifetiyle ters çevirin. Yağı tavaya iade edip öbür taraflarını da kızarın. Sıcak servis yapın.

    Notlar:

    -Balıkları kızartmak için zeytinyağını tercih edin.

    -Balıkları daire tarzında dizmek zor gelebilir. Bu yalnız görüntü içindir. Balıkları teker teker tavaya yerleştirip maşa ile de çevirebilirsiniz.

    -Yağın kızgın olmasına dikkat edin.

    -Hamsiyi tavaya çok miktarda koymayın. Yağı soğutur ve aşırı yağ emmesine neden olur.


    Hamsi Tava-2
    [​IMG]
    (4 Kişilik)

    Malzeme:

    800 gr-1 kg iri hamsi
    Mısır unu
    Tuz
    Zeytinyağı

    Yapılışı:

    Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan ve kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın. Hamsileri tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin. Tavada yağı iyice kızdırın. Hamsileri mısır ununa bulayın ve fazla unu atmak için hafifce silkeleyip tavaya serbest bir şekilde ve azar azar dizin. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. Sıcak servis yapın.

    Notlar:

    -Mısır unu balığa çok hoş bir gevreklik verir. Bu nedenle kılçıkları çıkarılmadan pişirilmesi ve böylece yenmesi tavsiye olunur.

    -Mısır unu fazla yağ emmeyeceği için kağıt havluya gerek yoktur.

    -Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 2 Şubat 2010