Hamsi Tatlısı

Deniz Ürünleri bölümünde yer alan bu konu RayOfHope tarafından paylaşıldı.

  1. RayOfHope

    RayOfHope Üye

    Hamsi Tatlısı Tarifi - Hamsi Tatlısı Nasıl Yapılır ?
    (4 Kişilik)

    Malzeme

    250 gr. hamsi
    250 gr. un
    5 adet yumurta
    2 su bardağı su
    1 çay kaşığı zeytinyağı
    ¼ limonun suyu
    tuz
    1 su bardağı zeytinyağ
    ½ fincan yeşil fıstık
    ½ fincan fındık

    Jöle malzemesi:

    1 adet muz
    1 adet portakal
    100 gr ahududu
    1 adet kırmızı elma
    1 adet şeftali
    2 su bardağı su
    300 gr. şeker

    Şerbet malzemesi:

    ½ kg toz şeker
    2 su bardağı
    1 çay kaşığı limon suyu

    Yapılışı:

    Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız. Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz. Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız. Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız. İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatınız. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartınız. Şurubu hazırlayınız. Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz. Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz. Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz. Su ve şeker ilave ederek pişiriniz. Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz. Yarım saat bekletip soğuk servis yapınız.

    Notlar:

    1. Bu bir tipik bir Rize tatlısıdır.
    2. Böylece hamsinin yapılmadık hiçbir yemeği kalmadı.

    [​IMG]
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 2 Şubat 2010