Ömer
Yönetici
Gerebic nasıl yapılır
Günlerde ve önemli misafirlerinizin olduğu zamanlarda çayla birlikte çok giden Kerebiç veya Gerebic de denen tatlının tarifinin nasıl yapıldığını okumaktasınız. Çayınızı koyun ve dostlarınıza bu harika lezzeti tattırın. Özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısıdır. Mersin Adana yöresine has bu tatlının içerisine dilerseniz Antep Fıstığı koyabilirsiniz.
Malzemeler
Kerebiç Tarifi
Karıştırma kabına, şekeri alalım üzerine yoğurdu, unu, marğarini, ayçiçek yağını alalım. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim kıvama gelene kadar yoğuralım. İç malzeme için, iri cekilmiş cevizin içine tarçını, hindistancevizini ve pudra şekerini alıp karıştıralım.
Kıvama gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım, içli köfte gibi oyalım. Hazırladığımız iç malzemeden yeteri kadar ilave edelim ağzını kapatalım. Kerebiç kalıbının üzerine alalım ve elimizle hafif bastıralım, tapsiye alalım üzerleri kızarmıcak bir şekilde pişirelim. Piştikten sonra ılınınca üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım. Afiyet olsun.
Günlerde ve önemli misafirlerinizin olduğu zamanlarda çayla birlikte çok giden Kerebiç veya Gerebic de denen tatlının tarifinin nasıl yapıldığını okumaktasınız. Çayınızı koyun ve dostlarınıza bu harika lezzeti tattırın. Özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısıdır. Mersin Adana yöresine has bu tatlının içerisine dilerseniz Antep Fıstığı koyabilirsiniz.
Malzemeler
- 3 tane, yumurta
- 1 çay fincanı, şeker
- 1 çay fincanı, yoğurt
- 1 çay fincanı, ayçiçek yağı
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2.5 çay fincanı, iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı, tarçın
- yarım çay bardağı da hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Kerebiç Tarifi
Karıştırma kabına, şekeri alalım üzerine yoğurdu, unu, marğarini, ayçiçek yağını alalım. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim kıvama gelene kadar yoğuralım. İç malzeme için, iri cekilmiş cevizin içine tarçını, hindistancevizini ve pudra şekerini alıp karıştıralım.
Kıvama gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım, içli köfte gibi oyalım. Hazırladığımız iç malzemeden yeteri kadar ilave edelim ağzını kapatalım. Kerebiç kalıbının üzerine alalım ve elimizle hafif bastıralım, tapsiye alalım üzerleri kızarmıcak bir şekilde pişirelim. Piştikten sonra ılınınca üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım. Afiyet olsun.