mahir
Harbi Aktif Üye
Fıstıklı Kebap Tarifi, Fıstıklı Kebap nasıl yapılır
Malzemeler
Fıstıklı Kebap Yapılışı
Az çekilmiş koyun eti kıymasını tuzla yoğurun. İç çam fıstıklarını 3-4 parçaya bölerek kıymaya ekleyin ve yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şişlerin üzerine dizin.
Hazırladığınız şiş köfteleri kömür ateşinde pişirin. Biberleri de kömür ateşinde közleyerek pideye sarın. lsteğe göre köftelere pul biber ekerek servis yapın.
Malzemeler
- 500 gr. Az Çekilmiş Az Yağlı Koyun Eti Kıyması
- 150 gr. İç Çam Fıstığı
- Tuz
- Karabiber
- 5-6 tane Sivri Biber
Fıstıklı Kebap Yapılışı
Az çekilmiş koyun eti kıymasını tuzla yoğurun. İç çam fıstıklarını 3-4 parçaya bölerek kıymaya ekleyin ve yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şişlerin üzerine dizin.
Hazırladığınız şiş köfteleri kömür ateşinde pişirin. Biberleri de kömür ateşinde közleyerek pideye sarın. lsteğe göre köftelere pul biber ekerek servis yapın.