mahir
Harbi Aktif Üye
Fırında Tavuk Tarifi, Fırında Tavuk nasıl yapılır
MALZEMELER
Fırında Tavuk Yapılışı
Sekiz parça tavuk payreks bir kaba dizin. Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın. Orta derecedeki fırında altmış dakika pişirin.
MALZEMELER
- 8 parça tavuk eti
- 1 adet soğan
- üç-dört diş sarmısak
- 3 çorba kaşığı limon suyu
- 3 çorba kaşığı sirke
- sıvı yağ
- kekik
- 3 adet defne yaprağı
- kırmızı pul biber
- ketçap
- tuz, karabiber
Fırında Tavuk Yapılışı
Sekiz parça tavuk payreks bir kaba dizin. Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın. Orta derecedeki fırında altmış dakika pişirin.