Fırında Sebzeli Levrek Tarifi

Deniz Ürünleri bölümünde yer alan bu konu Kehkeşan tarafından paylaşıldı.

  1. Kehkeşan

    Kehkeşan Üye

    Fırında Sebzeli Levrek Tarifi, Fırında Sebzeli Levrek nasıl yapılır
    firinda sebzeli levrek.jpg
    Malzemeler (1 kişilik)
    • 1 adet patates ya da kabak 10-15 adet mantar
    • 1 adet soğan
    • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1-2 adet levrek fileto
    • 1'er adet kırınızı ve yeşil biber
    • 4 adet kiraz domates
    • 1 su bardağı balık ve sebze suyu
    • Bir kase bezelye garnitürü
    • Tane karabiber
    Fırında levreğin yapılışı
    Fırın kabının en altına hafifçe zeytinyağı gezdirin. Daha sonra en alt tabakaya ince iki dilim patates ya da isteğinize göre kabak dilimi koyun. Vok tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını alıp, iri doğranmış mantarları, piyazlık doğranmış soğanla hafif kavurun. Daha sonra patates dilimlerinin üstüne kaşıkla bu karışımı dikkatlice ekleyin. Bu aşamada ise levreklerin aralarına birer ince dilim limon ve defne yaprağı ekleyerek üzerine koyun. Yanlarına ince birer dilim kırmızı ve yeşil biber, önlerine ise bezelyeli garnitür ekleyin. Kiraz domateslerle zevkinize göre süsleyin. Üstüne balık ya da sebze suyunu gezdirin. 2-3 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. 200 derecede ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Daha sonra isteğinize göre karabiber taneleri serpiştirerek servis edin.
    Balık ve sebze suyu için:

    • 1 kg balık kemiği
    • 1 adet soyulup doğranmış havuç
    • 1 adet soğan (dörde kesilmiş)
    • 4-5 adet defne yaprağı
    • 2-3 diş sarmısak
    • 8-10 adet tane karabiber
    • 2-3 adet maydanoz sapı
    Bir tencerenin içine tüm malzemeyi ekleyin ve kaynadıktan sonra 20-30 dakika süreyle kısık ateşte pişirin. Büyük bir kaseye süzün ve soğumasını bekleyin.

    Not: Bu özel tarif, Antalya Belek te bulunan Susesi luxury Resort Executive Şefi Bülent Yıldız'a aittir. Yıldız, uluslararası birçok yarışmada Türkiye'yi temsil etmiş ve defalarca birincilik ödülü kazanmış başarılı bir şeftir kendisi.