Fast-Food'un zararları nelerdir?

Gündem bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Fast-Food'un zararları nelerdir?

    Dünya çapında yüksek yağ içeren yiyecek tüketimi her geçen gün artıyor. Lifli gıdaların alınmaması ve ailelerin evde yemek yapmak yerine dışarıdaki hazır yiyeceklere yönelmesi diyabet hastalığını tetikliyor.
    fast-food.jpg
    Diyabetle ilgili halk arasında konuşulan bazı yanlışlara dikkat çeken Memorial Ataşehir Hastanesi Dahiliye Bölümü’nden Prof. Dr. Birsel Kavaklı, hayat boyu süren bir hastalıkla mücadele için doğru tedavi yaklaşımlarının önemli olduğunu vurguluyor. Son dönemlerde çocuk ve genç yaştaki bireylerde ‘Tip 2’ adı verilen diyabet türünün hızla artış gösterdiğini dile getiren Kavaklı, fazla miktarda şeker tüketmekle diyabet hastası olunmayacağını hatırlatıyor ve ekliyor: “Ancak şeker ve şeker içeren yiyeceklerin fazla miktarda yenilmesi şişmanlığa neden olur. Eğer kişinin diyabetli olmaya yatkınlığı varsa şişmanlık, diyabetin ortaya çıkışını hızlandırır. Bitkilerin yenilmesi ya da kaynatıldıktan sonra içilmesi kan şekerini kesinlikle düşürmez. Kan şekeri düşünce acil önlem olarak 2-3 adet kesme şeker ya da glikoz tablet almak gerekir. 1 bardak şekerli meyve suyu da içilebilir. Ancak çikolata, şeker dışında yağ içeren bir besindir. Bir besinin içeriğindeki yağ, o yiyeceğin içindeki şekerin emilmesini ve kan şekerini yükseltme hızını baskılar.”
     
    Son düzenleme: 8 Şubat 2015