Etli Erişte Çorbası Tarifi

Çorbalar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Etli Erişte Çorbası Tarifi, Etli Erişte Çorbası nasıl yapılır
    [​IMG]
    Etli erişte çorbası

    Malzemeler:

    250 gr kg kuşbaşı dana eti
    1 bardak erişte
    2 baş soğan
    3 diş sarımsak
    Sıvı yağ
    1 kırmızı çarliston biber
    1 yeşil çarliston biber
    1 yemek kaşığı salça
    2 – 3 çorba kaşığı kadar un
    1 tutam toz et bulyon
    1 tutam toz tavuk bulyon
    Karabiber
    Kuru nane
    Sıcak su
    2 adet domates
    1 ufak baş soğan
    Tuz
    Limon suyu
    1 yumurta sarısı

    Etli Erişte Çorbası Yapılışı

    Eti pişirin, altını kapatıp suyunu süzüp bir kenara koyun. 2 baş soğanı ince ince doğrayın. Soğanları tencereye alın, yeteri kadar sıvı yağda kavurun. Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın ve tencereye atın. Kırmızı ve yeşil çarliston biberleri küçük küçük doğrayarak tencereye ilave edin ve karıştırın. Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine 3 çorba kaşığı kadar un koyun ve iyice karıştırın. Ardından tencereye 1 tutam toz tavuk ve et bulyon atın. Yeteri kadar karabiber, kuru nane ekleyip karıştırın. Yeteri kadar sıcak su ekleyin. Pişirdiğiniz eti
    ince ince doğrayın ve tencereye atarak iyice karıştırın. Domatesleri doğrayın, erişte ile birlikte encereye ekleyin. 1 ufak baş soğanı tencereye rendeleyin. Yeteri kadar tuz, limon suyu ekleyerek karıştırın. Pişirdiğiniz çorbanın terbiyesi için bir kapta 1 yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Terbiyeyi çorbaya ağır ağır yedirin. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun...