Enginarlı Minik Pizzalar Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Enginarlı Pizza Tarifi, Enginarlı Pizzalar nasıl yapılır
    enginarli pizza.jpg
    • 2 adet temizlenmemiş küçük boy enginar Yeteri kadar su
    • 1 adet limon
    • 15'er adet siyah ve yeşil zeytin
    • 2 adet sivri biber
    • 8 dilim pastırma
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • tuz, karabiber
    2 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı instant maya
    • 1 çay kaşığı tozşeker
    • Yeteri kadar su, tuz
    Hamurun üzerine sürmek için:
    1. 2 çorba kaşığı salça
    2. Yarım çay bardağı süt

    6-8 kişilik

    Enginarlı Pizza Yapılışı

    1. Öncelikle hamuru hazırlayın. Bu*nun için unu geniş bir kaba alıp, ortası*nı havuz şeklinde açın. Ortasına maya, tuz ve şeker ilave edin. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin.

    2. Enginarları temizlemek için sapını ke*sip ortadan ikiye bölün. Orta kısmın*daki tüylü kısmı kesip alın. Kararmasını önlemek için her tarafına limon sürün. İç kısımdaki mor yapraklarını elinizle kopa*rın. Yarım enginarın kesik kısmı kesme tahtasına gelecek şekilde tahtanın üzerine yerleştirin. Enginarın sap kısmında 2-3 parmak kalacak şekilde üst yapraklarını kesin. İç kısımda kalan sert mor yaprakla*rı elinizle koparın. Enginarı piyazlık soğan doğrar gibi ince ince dilimleyin.

    3. Daha sonra 1 çorba kaşığı limon suyu ve tuz eklediğiniz suda yumuşayana dek haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin.

    4. Yeşil ve siyah zeytinden 5'er taneyi M1 kenara ayırıp, kalanlarının çekirdek*lerini çıkarın ve ince doğrayın. Biberleri ince kıyın. Pastırma dilimlerini elinizle birkaç parçaya ayırın. Enginarları bir kaba alıp, üzerine zeytin, biber, pastırma, tuz ve karabiber ekleyin.

    5. Dinlenen hamurdan mandalina büyük*lüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp ortaları çukur kalacak şekilde açın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Salça ve sütü pürüzsüz bir kı*vam alana dek çırpın. Hamurların üzerine sürün. Enginarlı harcı içlerine paylaştırın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişi*rin. Kenara ayırdığınız zeytinleri üzerleri*ne koyarak servis yapın.