Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi, Elmalı Yulaflı Ekmek nasıl yapılır
    [​IMG]
    Malzemeler
    • 2¼ bardak beyaz un
    • ½ bardak yulaf ezmesi
    • ¼ tatlı kaşığı instant kuru maya
    • 1 portakal büyüklüğünde eski hamur*, oda sıcaklığında
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 küçük elma, soyulup rendelenmiş
    • ½ bardak kaynar su
    • ½ bardak su

    Elmalı Yulaflı Ekmek Yapılışı
    1. Yulaf ezmesini cam bir kaba alıp üzerine ½ bardak kaynar suyu ilave edin. 5 dakika sonra karıştırıp üzerini streçfilm ile örtüp 5-10 dakika bekletin.

    2. Eğer elle yapıyorsanız unu, yulaf ezmesini, eski hamuru, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu ve elma rendesini ilave ederek hamurunuzu 5-7 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve biraz da yapışkan kıvamda olacaktır.

    3. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, yulaf ezmesini, eski hamuru, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki suyu ve elma rendesini ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 4–5 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve biraz da yapışkan kıvamda olacaktır.

    4. Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 4-5 saat mayalanması için bekletin.

    5. Hazırladığınız hamuru 2-3 damla sıvıyağ ile yağlanmış mutfak tezgahına alıp 3-4 dakika yoğurun ve olabildiğince düzgün bir beze haline getirin.

    6. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat kabarması için bekletin.

    7. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 30 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.