Elma Kabuğunun Faydaları

Beslenme bölümünde yer alan bu konu cicozz tarafından paylaşıldı.

  1. cicozz

    cicozz Çocukluk cicozlarda saklı

    Elma Kabuğunun faydaları nelerdir - Elma Kabuğunun Yararları
    [​IMG]
    Elma Kabuğunun faydaları saymakla bitmez.
    Bağırsak kanseri
    Elmanın içinde bulunan posa, bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Posalı yiyecekleri çok tüketen ülkelerde bağırsak kanseri çok düşüktür. Oysa meyve, sebze, salata, baklagiller ve doğal tahıl ürünlerini beslenme düzenine ve mutfak kültürüne yerleştirememiş ülkelerde bağırsak kanseri ciddi rakamlara ulaşır. Kabızlık, kalın bağırsak kanserinin en önemli sebeplerinden biridir. Elma, içindeki posa sayesinde kabızlığı önler. Sigaranın sebep olduğu kanser türlerinden birisi olan mesane kanserine karşı, elmanın içinde bulunan antioksidanlar, sigara içenlerde mesane kanseri riskini azaltıyor.

    Kolesterol

    Elma, içerdiği posa ve antioksidan özelliği sayesinde mücevher değerindedir. Tüm posalı yiyecekler gibi, kolesterolü doğal yollardan düşürür. Dışarıdan aldığımız yağlı hayvansal gıdalar, bir koruyucu olmadığı zaman bağırsakta emilim gerçekleştirir. Elma ise bu emilimi engeller ve dışkı yoluyla dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca sindirim için gerekli olan, karaciğerden on iki parmak bağırsağına akıtılan safra asitlerinin gereksiz olan kısımlarını da emerek, vücuttan atılmasını sağlar. Kandaki kolesterol miktarı bu yola düşer.

    Kalp-Damar

    Kandaki ve dışarıdan alınan kolesterolü düşürerek, kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer. Elmanın içinde bulunan antioksidanlar, kandaki kolesterolün okside olup, damar çeperine yapışmasını engeller.

    Şeker Hastalığı

    Şeker, beyaz ekmek, beyaz makarna, patates ve mısır, kandaki şekeri hızlı yükselttiği için, şeker hastalığı için çok sakıncalıdır. Elmanın içindeki pektin maddesi şekeri emer ve kan şekerinin hızlı yükselmesine engel olur.

    Günde bir adet orta boy elma yemek sağlık için çok faydalıdır. Tatlı yerine elma yemek kilo problemleri olanları, tatlıdan uzaklaştırır. Tokluk hissi yaratır. Ancak en önemli akılda tutulması gereken konu şudur, tüm değeri kabuğundadır. Asla Kabuğunu Soymayın!