Elbasan Tavası Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Elbasan Tava nasıl yapılır

Elbasan şu an Arnavutluk sınırları içinde kalan bir şehir. Osmanlı'nın o dönem üç kıtaya hüküm sürdüğü yıllardan bu yana Balkanlar'dan Anadolu'ya gelmiş bu güzel yemeğin adı da Elbasan Tava. Bu yazımızda sizlere Elbasan Tava yapmanın inceliklerini anlatmaya çalışacağız.

Malzemeler
  • 750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz )
  • 3 Çorba kaşığı margarin
  • 2 Orta boy soğan
  • 6 Su bardağı süzme yoğurt
  • 6 Su bardağı su,
  • 1/2 Su bardağı un
  • 3 Yumurtanın sarısı
  • Tuz
Elbasan Tavası Yapılışı
elbasan-tava.jpg

  1. Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız.
  2. Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz.
  3. Etlerimizi birkaç defa tavada altlı üstlü kızarıncaya kadar çeviririz. [Elbasan Tava]
  4. Soğanlarımızı iri dişe gelir şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkaç defa çeviririz.
  5. Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir süre kısık ateşte pişmeye bırakırız. Böylece hem etlerimizi iyice pişirmiş olacağız hem de et suyu elde edeceğiz.
  6. Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız.
  7. 2 – 2.5 bardak ölçüsünde süzülmüş et suyunu karışımımıza yavaşça yediririz. Bu karışımı 10 dk. kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiririz.
  8. Yumurtalarımızı ayrı bir kapta iyice çırpıp, kesilmesine müsade etmeden bu karışıma yedirerek ilave ederiz.
  9. Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak dökeriz.
  10. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 10-15 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yaparız.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst