Doğu Anadolu Bölgesinin Meşhur Yemekleri

  • Konuyu başlatan LAL
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 6.469
LAL
Moderatör
Doğu Anadolu Bölgesinin Meşhur Yemekleri, Doğu Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri Tarifleri

Mişmiş Tatlısı

Malzemeler:

Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yapımı:

Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır. 5 dakika yağla kavrulur. Üzerine şeker ve su konur. Kayısılar kabarana kadar pişirilir. Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir.

SAÇ EKMEĞİ TATLISI

MALZEME
10 yumurta
Yarım kilo un
Bir miktar süt
Bal veya reçel

HAZIRLANIŞI
Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır. Süt ilave edilir. Daha sonra ateşe bırakılan saçın üzeri yağlanarak, ufak ekmekçikler halinde pişirilir. Bala veya reçele batırılarak yenir.

Kesmeli Yeşil Mercimek Çorbası

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte (kesme)
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kuru nanr
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
8-10 bardak su ya da et suyu

Yapımı:

Yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılır, ertesi günü haşlanır. Tencerede yağ ve un kavrulur. Unun rengi dönünce kuru nane ve salça katılır. Salçanın kokusu gidene kadar kavrulur. Üzerine et suyu ve tuz katılır. Kaynama noktasına gelince erişte katılır. Erişte şişince haşlanmış mercimek eklenir. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır, Ateşten alınır.


Malatya Usulu Tarhana Çorbası

Malzemeler:

250 gr Malatya tarhanası
1 su bardağı siyah nohut
Yarnm kg ıspanak
4 çorba kaşığı kavurma
2 su bardağı yoğurt
8 su bardağı su ya da et suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapımı:

Bir gece önceden Malatya tarhanası ve siyah nohut yıkandıktan sonra aynı suya ıslatılır. Ertesi günü tencereye kavurma konur orta ateşte bir kaç kez çevirdikten sonra ıslatılmış nohut ve tarhana ıslatma suyuyla eklenir. Daha sonra ince doğranmış ıspanak katılır. Ispanak yumuşayınca yoğurt, et suyu ve tuz karışımı eklenir bir taşım kaynatılır. Üzerine arzuya göre biberli yağ gezdirilebilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
11B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
LAL
Üst