Dirdir Kebabi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu mayyak_uur tarafından paylaşıldı.

  1. mayyak_uur

    mayyak_uur Manyaq üyé

    Dirdir Kebabi

    MALZEME:

    Koyun kuşbaşı 1,5 kg. Tereyağı 3 çorba kaşığı
    Zeytinyağı 4 çorba kaşığı Et suyu 2 çay bardağı
    Sirke 3 tatlı kaşığı Mercanköşk 1 tutam
    Domates 4 adet Un
    Tuz Karabiber

    YAPILIŞI:
    l. Bir cezvede 3 tatlı kaşığı sirke ve l tutam mercan köşkü l saat bekletin. Mercanköşk sirkeyi emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya bırakın. 2. Et parçalarını una bulayın. Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın. Una b****mış et parçalarını ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. 3. Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü sirkeyi gezdirin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın. 2 çay bardağı et suyu ilave edin. 4. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğra**** etlere ekleyin. Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin. Ocağı kapatıp bir süre dinlemeye bırakın. 5. Dırdır kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. (6 kişilik)
     
  2. Betül17

    Betül17 denizimsi

    Paylaşım için saol:D