DENİZLİ - Ne Yenir?

Denizli bölümünde yer alan bu konu BlueBerry tarafından paylaşıldı.

  1. BlueBerry

    BlueBerry Harbi Aktif Üye

    İlin özgün yemekleri arasında pirinç çorbası, keşkek, kuru fasulye, nohut, sarma, dolma, bulgur pilavı, kabak, soğan yahnisi, ve keşkeği sayabiliriz.

    Patlıcan Kebap

    Malzemeler:
    6 adet kıstırmalı patlıcan
    6 adet sivri biber
    1/2 kg.domates
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay kaşığı kimyon, kekik
    1/2 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz, nane
    1 demet maydanoz
    3 diş sarımsak

    Hazırlanışı: Patlıcanlar ve biberler iyice yıkanır. Patlıcanlar iki tarafı soyularak lüle şeklinde çizilir. Patlıcanlar ve biberler kızartılıp geniş bir kaba dizilir. Domatesler rendelenir, tuz ve baharatlar içine konur, patlıcanların üzerine dökülür. Üzerine küçük küçük doğranmış sarımsaklar eklenerek kısık ateşte veya fırında pişirilir. Ateşten alınmak üzere iken doğranmış maydanozlar üzerine serpilir. Servis yapılır.


    Kuzu Kapama

    Malzemeler:
    1 Kg. kemikli kuzu eti (iri parça halinde )
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı karabiber
    100 gr. kuyruk yağı
    250 gr. un
    1 bardak su
    1 kaşık tuz

    Hazırlanışı : Toprak tencerede bütün malzemeleri toplayıp, un ile suyu hamur yapıp tencerenin ağzını sıkıca kapatıp fırında veya kor ateşte 3 saat pişirilir.

    Arapaşı

    Malzemeler:
    2 yemek kaşığı sade yağ
    1 çay bardağı un
    2 su bardağı tavuk suyu
    4 su bardağı su
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 çorba kaşığı salça
    4 adet kuru biber
    1 su bardağı tavuk eti ( küçük parçalar)

    Hamurun hazırlanışı: 4 bardak su, 1 su bardağı un, 1 fincan nişasta. Su kaynatılır un ve nişasta suda eritilir. Kaynar su içine katılarak pişirilir.
    Hazırlanışı: Sade yağ eritilir. Kırmızı biber konur su ilave edilir. Un ve salça suda eritilir, suyun içinde karıştırılır. Tavuk eti ilave edilip kaynatılır.