Çin Usulü Et Yemeği Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu hakan tarafından paylaşıldı.

  1. hakan

    hakan Üye

    Çin Usulü Et Yemeği Tarifi, Çin Usulü Et Yemeği nasıl yapılır

    Malzemeler
    400 gr dana eti (biftek ya da yağsız et)- yarım cm kalınlığında demir 1 lira büyüklüğünde kesilmiş
    1 çorba kaşığı sirke
    3 çorba kaşığı soya sosu
    1 çorba kaşığı nişasta-3 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş
    2-3 çorba kaşığı sıvı yağ (tercihen soya yağı)
    1-2 dolmalık biber
    Yarım bağ yeşil soğan
    1-2 adet havuç
    İsteğe bağlı acı sos

    Çin Usulü Et Yemeği Yapılışı
    Dana etleri tavada yağsız olarak suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurulur. İçine sıvı yağ, havuç, yeşil biberler eklenip az daha kavurulur.Sulandırılmış nişastanın içine sirke ve soya sosu dökülüp karıştırılır, etlere eklenir. 2-3 dakika çevrildikten sonra yeşil soğanlar eklenip çok az pişecek kadar karıştırılıp ocaktan alınır.