Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi

hakan Üye
Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi, Çilekli İrmik nasıl yapılır
cilekli irmik tatlisi.jpg
Malzemeler (6-8 kişilik)
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 10 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 10-12 adet çilek
  • 1 paket toz çilek jölesi
  • İki buçuk su bardağı kaynar su
Çilekli İrmik Tatlısı nasıl yapılır
İrmik, tozşeker, süt ve vanilyayı tencereye alın. Karıştırarak orta ateşte kıvam alana dek pişirin. İki dakika daha kaynatıp, ıslatılmış orta boy bir dikdörtgen kaha yarısını dökün. Üzerine ceviz serpiştirip, kalan irmikli karışımı yayın. Ilındıktan sonra üzerine dilimlenmiş çilek yerleştirin. Ayrı bir yerde jöle ve kaynamış suyu, jöle eriyene dek karıştırın. Ilındıktan sonra çileklerin üzerine gezdirin. Bir saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst