Çikolatalı tulumba tatlısı tarifi

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Çikolatalı tulumba tatlısı nasıl yapılır
    cikolatali tulumba.jpg
    Malzemeler 8-10 kişilik
    • 2 su bardağı su
    • 100 gram margarin
    • 2 su bardağı un,
    • 4 adet yumurta
    • 1'er tatlı kaşığı irmik ve nişasta
    • Bir tutam tuz
    • Şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker
    • 3 su bardağı su,
    • 1 dilim limon
    • kızartmak için: Sıvıyağ
    • Üzeri için: Bitter çikolata Hindistancevizi, toz antepfıstığı

    Yapılışı
    Öncelikle şerbeti için tozşeker, su ve limonu tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon dilimlerini içinden çıkarın ve soğuması için bir kenara alın. Su, margarin ve tuzu bir tencereye alıp, margarin eriyene kadar ısıtın. Unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla 5 dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ardından yumurtaları tek tek kırarak karışıma ye-dirin. İrmik ve nişastayı ekleyip, karıştırın. Tırtıklı ağzı olan sıkma torbasına karışımı boşaltın ve soğuk yağa şekil vererek sıkın. Daha sonra ocağın altını yakın ve tatlıları önlü arkalı kızartın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın (hamuru kızartacağınız yağın her seferinde soğuk olması gerekiyor). Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atın ve birkaç saniye sonra kevgir yardımıyla şerbetten çıkarın. Tatlılar üzerlerindeki şerbeti çekip soğuduktan sonra, bir uçlarını benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata, hindistancevizi ya da toz antepfıstığına bulayarak servis yapın.