Çikolatalı pavlova tarifi

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu Kehkeşan tarafından paylaşıldı.

  1. Kehkeşan

    Kehkeşan Üye

    Çikolatalı pavlova tarifi, Çikolatalı pavlova nasıl yapılır
    cikolatali pavlova.jpg
    Malzemeler (6-8 kişilik)
    • 3 adet yumurtanın akı
    • 1 su bardağı tozşeker
    • Yarım çorba kaşığı mısır unu
    • 1 çay kaşığı elma sirkesi
    • 1 çorba kaşığı kakao
    • 25 gram bitter çikolata
    • 1 paket krem şanti
    • 1 su bardağı soğuk süt
    Süslemek için:
    • Kivi, üzüm, mango
    Çikolatalı pavlovanın yapılışı
    Yumurta aklarını kuru bir cam kaseye alın ve mikserle kabarana kadar çırpın. Tozşekeri kaşık kaşık ekleyip mikserle çırparak yedirin. Şekeri ekledikten sonra birkaç dakika daha çırparak karışımın köpük kıvamına gelmesini sağlayın. Mısır unu, sirke, kakao ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip büyük bir metal kaşıkla dikkatlice karıştırarak yedirin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp, pavlova karışımını orta boy bir servis tabağı büyüklüğünde bir alana boşaltın. Karışımın ortasına kaşıkla hafifçe çukur açıp kenarlarını yükseltin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 1.5-2 saat pişirin.
    Oda sıcaklığında en az yarım saat bekleterek kurutun (beze gibi katı bir kıvam alması gerekiyor). Diğer taraftan krem şantiyi soğuk sütle karıştırıp, mikserle kıvam alana kadar çırpın ve soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin. Kremayı so ğuyan pavlovanın orta kısmına doldurun. Üzerini doğranmış kivi, üzüm ve mango ile süsleyip, serv is yapın.

    Aşçının notu (Selda Topbaş) : Pavlova karışımını pişirmek için kelepçeli kalıp kullanmayın. Düz bir zemin üzerine servis tabağı büyüklüğünde olacak şekilde karışımı boşaltın.