Ciğer kavurma tarifi

Sakatat Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Ciğer kavurma nasıl yapılır
    ciger kavurma.jpg
    Malzemeler (4 kişilik)
    • Yarım kg ciğer
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet orta boy soğan
    • Yarım tatlı kaşığı salça
    • 5 dal taze soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım çay kaşığı karabiber ve pul biber
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 2 çay kaşığı tuz

    Yapılışı
    Küp doğranmış ciğeri zeytinyağında soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve salça ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyılmış taze soğan ve maydanoz ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Karabiber, pul biber ve kimyon ekleyin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.