Çiğ Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Çiğ Börek Tarifi, Çiğ Börek nasıl yapılır
    cig borek.jpg
    Malzemeler
    • 200 gram un
    • 250 gram kıyma
    • 1 baş soğan
    • 1 yumurta
    • 200 gram yağ
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kızartma için yağ
    • 1 Kaşık salça

    Çiğ böreğin içinin yapılışı
    • Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız.
    • Biraz sulandırılmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız.
    • Ateşten alıp tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu serpin.

    Çiğ böreğin yapılışı
    • 500 gram unu hamur tahtasına eleyiniz.
    • Yumurta ve tuzu koyup ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız.
    • Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayırıp ıslak bez altında 15 dakika dinlendirin.
    • Her parçaya 10-15 cm çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısı için üzerine gelecek şekilde kapatınız.
    • Kızgın yağda kızartıp kağıt yayılmış tepsiye alınız.
    • Servis tabağına dizip sıcak servis yapınız.