Cevizli tartölet

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu NyMpH tarafından paylaşıldı.

  1. NyMpH

    NyMpH Üye

    MALZEMELER
    18-20 adet metal tartölet kalıbı
    125 gr. tereyağ
    2 çorba kaşığı süt
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı toz şeker
    1/2 çay kaşığı karbonat
    1,5 su bardağı un
    Üstü için :
    1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
    3 yumurta
    1 çorba kaşığı tarçın
    10 çorba kaşığı toz şeker

    HAZIRLANIŞI
    Hamur malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Küçük metal tartölet kalıplarına ortası bos kalacak şekilde hamuru yerleştirin. Tüm malzemeler karıştırarak hazırlanan iç hamurların ortasına koyun. Daha sonra 180°c ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.