Çabucak hazırlayabileceğiniz sandöviçler

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu gizems tarafından paylaşıldı.

  1. gizems

    gizems HaRbİ PrEnSeS

    Mayonezli ton balikli sandviç
    MALZEMELER

    2 sandviç ekmeği (orta boy)
    2 kaşık mayonez
    1 kutu ton balığı
    50 gr kereviz sapı (ince ince kıyılmış)
    tuz, karabiber
    1 domates
    1 salatalık turşusu

    HAZIRLANIŞI
    Ton balığının yağının yarısını süzün daha sonra bir kapta mayonez ve kereviz sapıyla iyice karıştırın. İsteğe göre tuz karabiber ekleyin domatesi ve salatalık turşusunu ince dilimler halinde kestikten sonra ton balığı karışımını ekmeğe sürün (kalın bir tabaka halinde). Üstüne önce domatesleri ardından turşuları dizerek servise hazırlayın isteğinize göre malzemeleri geliştirebilirsiniz.


    Peynirli Sandviç



    MALZEMELER
    1/2 çay kaşığı tuz
    50 gr tereyağı
    1/2 çay kaşığı hardal
    2-3 damla acı biber sosu
    2-3 adet salatalık turşusu
    200 gr rende peynir
    3-4 yemek kaşığı süt


    HAZIRLANIŞI
    Tereyağını ezin. Tuz, hardal, turşu parçalarını ve acılı sosu ilave edip iyice karıştırın. Yumuşak bir karışım için gerektiği kadar peynir ve süt ekleyin. Sandviçlerin içine sürün.



    Ton balikli sandviç


    MALZEMELER
    Bir ekmegin yarısı
    100 gr ton balığı
    İsteğe göre biraz kıvırcık
    Tuz

    HAZIRLANIŞI
    Ekmeği içi açılacak şekilde kesin. 100 gr ton balığını ekmeğin içine koyun.Sonra kıvırcıklarıda ton balıklarıyla karıştırarak yada ton balığının üzerine koyarak,ekmeğin ağzını açılmaması için sıkın ve yiyin.

    Yumurtalı Sandviç


    MALZEMELER
    2 adet sandviç ekmeği
    hardal
    1 dilim jambon yada pastırma
    1 adet katı yumurta
    mayonez
    tuz
    biber

    HAZIRLANIŞI
    Sandviç ekmeklerini ikiye bölün ve bir parçasına jambonu koyup üzerine hardalı sürün. Ekmeğin ikinci parçası ile üstünü kapatın. Yumurtayı küçük küçük kesin ve mayonez ile karıştırıp arzuya göre istenilen baharatlardan biraz karıştırın. İkinci ekmek parçasının üstüne sürüp üzerini diğer sandviç ekmeğinin bir parçası ile kapatın.