gizems
HaRbİ PrEnSeS
Mayonezli ton balikli sandviç
MALZEMELER
2 sandviç ekmeği (orta boy)
2 kaşık mayonez
1 kutu ton balığı
50 gr kereviz sapı (ince ince kıyılmış)
tuz, karabiber
1 domates
1 salatalık turşusu
HAZIRLANIŞI
Ton balığının yağının yarısını süzün daha sonra bir kapta mayonez ve kereviz sapıyla iyice karıştırın. İsteğe göre tuz karabiber ekleyin domatesi ve salatalık turşusunu ince dilimler halinde kestikten sonra ton balığı karışımını ekmeğe sürün (kalın bir tabaka halinde). Üstüne önce domatesleri ardından turşuları dizerek servise hazırlayın isteğinize göre malzemeleri geliştirebilirsiniz.
Peynirli Sandviç
MALZEMELER
1/2 çay kaşığı tuz
50 gr tereyağı
1/2 çay kaşığı hardal
2-3 damla acı biber sosu
2-3 adet salatalık turşusu
200 gr rende peynir
3-4 yemek kaşığı süt
HAZIRLANIŞI
Tereyağını ezin. Tuz, hardal, turşu parçalarını ve acılı sosu ilave edip iyice karıştırın. Yumuşak bir karışım için gerektiği kadar peynir ve süt ekleyin. Sandviçlerin içine sürün.
Ton balikli sandviç
MALZEMELER
Bir ekmegin yarısı
100 gr ton balığı
İsteğe göre biraz kıvırcık
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ekmeği içi açılacak şekilde kesin. 100 gr ton balığını ekmeğin içine koyun.Sonra kıvırcıklarıda ton balıklarıyla karıştırarak yada ton balığının üzerine koyarak,ekmeğin ağzını açılmaması için sıkın ve yiyin.
Yumurtalı Sandviç
MALZEMELER
2 adet sandviç ekmeği
hardal
1 dilim jambon yada pastırma
1 adet katı yumurta
mayonez
tuz
biber
HAZIRLANIŞI
Sandviç ekmeklerini ikiye bölün ve bir parçasına jambonu koyup üzerine hardalı sürün. Ekmeğin ikinci parçası ile üstünü kapatın. Yumurtayı küçük küçük kesin ve mayonez ile karıştırıp arzuya göre istenilen baharatlardan biraz karıştırın. İkinci ekmek parçasının üstüne sürüp üzerini diğer sandviç ekmeğinin bir parçası ile kapatın.
MALZEMELER
2 sandviç ekmeği (orta boy)
2 kaşık mayonez
1 kutu ton balığı
50 gr kereviz sapı (ince ince kıyılmış)
tuz, karabiber
1 domates
1 salatalık turşusu
HAZIRLANIŞI
Ton balığının yağının yarısını süzün daha sonra bir kapta mayonez ve kereviz sapıyla iyice karıştırın. İsteğe göre tuz karabiber ekleyin domatesi ve salatalık turşusunu ince dilimler halinde kestikten sonra ton balığı karışımını ekmeğe sürün (kalın bir tabaka halinde). Üstüne önce domatesleri ardından turşuları dizerek servise hazırlayın isteğinize göre malzemeleri geliştirebilirsiniz.
Peynirli Sandviç
MALZEMELER
1/2 çay kaşığı tuz
50 gr tereyağı
1/2 çay kaşığı hardal
2-3 damla acı biber sosu
2-3 adet salatalık turşusu
200 gr rende peynir
3-4 yemek kaşığı süt
HAZIRLANIŞI
Tereyağını ezin. Tuz, hardal, turşu parçalarını ve acılı sosu ilave edip iyice karıştırın. Yumuşak bir karışım için gerektiği kadar peynir ve süt ekleyin. Sandviçlerin içine sürün.
Ton balikli sandviç
MALZEMELER
Bir ekmegin yarısı
100 gr ton balığı
İsteğe göre biraz kıvırcık
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ekmeği içi açılacak şekilde kesin. 100 gr ton balığını ekmeğin içine koyun.Sonra kıvırcıklarıda ton balıklarıyla karıştırarak yada ton balığının üzerine koyarak,ekmeğin ağzını açılmaması için sıkın ve yiyin.
Yumurtalı Sandviç
MALZEMELER
2 adet sandviç ekmeği
hardal
1 dilim jambon yada pastırma
1 adet katı yumurta
mayonez
tuz
biber
HAZIRLANIŞI
Sandviç ekmeklerini ikiye bölün ve bir parçasına jambonu koyup üzerine hardalı sürün. Ekmeğin ikinci parçası ile üstünü kapatın. Yumurtayı küçük küçük kesin ve mayonez ile karıştırıp arzuya göre istenilen baharatlardan biraz karıştırın. İkinci ekmek parçasının üstüne sürüp üzerini diğer sandviç ekmeğinin bir parçası ile kapatın.