Brezilya Usulü Pilav Tarifi

Makarna & Pilavlar bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Brezilya Usulü Pilav Tarifi, Brezilya Usulü Pilav nasıl yapılır

    MALZEMELER

    250 gram soyulmuş karides
    2 su bardağı pirinç
    1 tatlı kaşğı salça
    1 diş sarımsak
    2 adet soğan
    300 gr sulu domates
    6 çorbakaşığı zeytinyağı
    600 gr etsuyu
    tereyağı ya da margarin
    toz kırmızı biber
    maydanoz
    tuz

    HAZIRLANIŞI

    Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın.Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın. Pirinç etsuyunu çekmeli. Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün. Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın. Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin.

    Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın. Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin.
    Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun. Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun. Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin.daha sonra fırından çıkarıp servis edin.Afiyet olsun.