Bordelez Salçası

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu BlueBerry tarafından paylaşıldı.

  1. BlueBerry

    BlueBerry Harbi Aktif Üye

    Malzemeler
    1 çorba kaşığı yağ
    1 adet küçük soğan,piyaz doğranmış
    1 çay bardağı kırmızı şarap
    1 litre dana salçası
    50 gr.tereyağı

    Hazırlanışı
    • Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırıp soğanları ilave ediniz ve 1 dakika karıştırarak sote yapınız.
    • Kırmızı şarabı ilave edip,tamamen kayboluncaya kadar çektirip dana salçasını ilave ediniz.
    • KArıştırarak kaynatıp süzdürünüz,içine tereyağı ilave edip,iyice karıştırıp benmaride ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.
    • İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz.