Bilekten Anjiyo Ameliyatı

BİLEKTEN ANJİYO AMELİYATI

Kasıktan yapılan aniyografi işlemi sonrası, saatlerce ağır kum torbalarıyla yatağa bağlanmaya artık gerek yok. Kalp hastalıklarının teşhisinde kullanılan tıbbın son harikası "Kol bileğinden anjiyo yöntemi", hem sağlık hem de konfor vaat ediyor.

Kasıktan yapılan aniyografi işlemi sonrası, saatlerce ağır kum torbalarıyla yatağa bağlanmaya artık gerek yok. Kalp hastalıklarının teşhisinde kullanılan tıbbın son harikası "Kol bileğinden anjiyo yöntemi", hem sağlık hem de konfor vaat ediyor
Doktorunuz kalp damarlarınızın tıkalı olduğundan şüpheleniyor ve kesin teşhis için tek çözümün anjiyografi olduğunu söylüyorsa, hiç geciktirmeyin! Çünkü, artık bu işlemden sonra saatlerce yatağa bağlanıp, kasığınızda ağır kum torbalarını taşımak zorunda değilsiniz. Sadece 2 saat içinde günlük hayatınıza dönebilir, hatta bu sırada oturarak televizyonunuzu seyredip, tüm ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılayabilirsiniz.

Farkı konforu

Alman Hastanesi Kalp Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bahadır Dağdeviren, kalp hastalıkları alanında tıbbın yeni harikası "Kol bileğinden anjiyo yöntemini" anlattı: "Kol bileğinden yapılan anjiyografinin, kasıktan yapılandan farkı, hastaya büyük oranda rahatlıksağlaması. Kasıktan yapılan anjiyo işleminden sonra hasta, atardamarın kapanması için kasığına konulan 3.5 kiloluk kum torbalarıyla birlikte 6 -8 saat yatağa bağlanmak zorunda kalıyordu. Bu sırada tüm ihtiyaçlarını da yattığı yerden karşılıyordu. 'Kol bileğinden anjiyografi" yöntemi sayesinde ise, bu zahmete gerek kalmıyor. Hasta 2 saat sonra taburcu ediliyor ve bu süre içinde de tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılıyabiliyor. "

Bütün yollar kalbe çıkıyor

Doç. Dr. Dağdeviren, "Bütün yollar kalbe çıkıyor. Bu yüzden kasıktan yapılan anjiyo ile bilekten yapılan anjiyonun sonuçları arasında fark yok" diyor. Ancak, önceleri daha geniş çaplı kataterler kullanıldığı için, işlemi kasıktan uyguladıklarını söylüyor. Dünyada 4 yıldır kullanılan, ülkemizde ise yeni yeni uygulamaya konan 2 milimetrelik kataterler yardımıyla, kalp damarlarındaki daralma veya tıkanıklıktan şüphelenilen hastaların, nabzın ölçüldüğü bilek atardamarından girilerek kalp damarlarına ulaşılıyor. Lokal anestezi altında yapılan işlem sırasında hasta herhangi bir acı da duymuyor. Kol bileği atardamarı kullanılarak, damarlarında tıkanıklık veye daralma tespit edilen hastalara balon ve stent uygulamasının yapılması da artık çok daha kolay...

Koroner anjiyografi nedir?

Koroner anjiyografi, "kalbi besleyen kalp damarlarını görüntülemek için uygulanan bir teşhis yöntemi" olarak tanımlanıyor. İşlem sırasında, herhangi bir atardamar yoluyla kalbe gidilerek, aort damarından koroner damarların ağızlarına katater yerleştiriliyor. Bu kataterler vasıtasıyla koroner damarlara opak madde enjekte ediliyor. Böylece, sıvı damar içinde ilerlerken, herhangi bir engelle karşılaşıp karşılaşmadığı, dolayısıyla da damarda bir tıkanıklığın ya da daralmanın bulunup bulunmadığı tespit ediliyor.

Stent ve balon uygulamaları

Anjiyo da darlık tespit edilen damar bölgesine yine katater yardımıyla kol bileği atardamarından girilerek silindir şeklinde bir balon şişiriliyor. Böylece damarların açılması sağlanıyor. Aynı şekilde, bir çelik kafes (stent) içinde tıkalı damara gönderilen balon burada şişirildikten sonra geri çekiliyor. Balonun içinde bulunduğu çelik kafes bu sırada damara yapışıyor ve damarın açık almasına yardımcı oluyor.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
1
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst