Beyinli Beykoz Kebabı Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Beyinli Beykoz Kebabı Tarifi, Beyinli Beykoz Kebabı nasıl yapılır
beyinli beykoz kebabi.jpg
Malzemeler:
  • 750 gr koyun eti
  • 6 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 tane patlıcan
  • 2 orta boy soğan
  • 2,5 bardak su
  • 1 tane koyun beyni
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 kaşık tuz
Beyinli Beykoz Kebabı Yapılışı
Patlıcanları uzunlamasına dörder halinde doğradıktan sonra bunların üzerine tuz serperek yarım saat dinlendirin ve bu süre sonunda sıkıp yağda yalnız bir tarafları pembeleşinceye kadar kızartın. Sonra patlıcanları tavadan süzdürerek çıkartıp bir tarafa bırakın.

Öte yandan etin kemiğini çıkararak altı parçaya bölün ve bunu da da kızgın yağda karartmadan kızartın. Sonra tavaya iki baş centilmiş soğanla birlikte, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılarak ufak ufak doğranmış domatesleri koyup bunları tavayı sallayarak üç dakika kadar pişirin. Sonra da içinde kebapları pişireceğiniz tencereye aktarma edin.

Tenceredeki domatesli etlere sıvıyağ, tuz ve ılık su koyarak iki saat kadar pişirin. Etler yumuşayınca tencereyi ateşten alın ve iyice süzerek etleri bir başka kaba koyun bir tarafa bırakın. Etler ılınınca bunları teker teker teker alın ve üzerlerine kızarttığınız patlıcan dilimlerini serin. Diğer bir dilimi de aksi yönden ete sarın. İkişer patlıcan dilimine sarılmış bu etleri daha sonra ufak bir tepsiye düzgün olarak yerleştirin.

öte yanda zarı soyulmuş ve haşlanmış beyni altı eşit parçaya bölerek patlıcan sarılı etlerin üzerine koyun, bunların da üzerine domates dilimleri oturtun ve tepsiye etlerin pişirildiği salçayı dökerek, kapağını kapatıp yarım saat hafif ateşte pişirin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst