Beyinli Beykoz Kebabı Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Beyinli Beykoz Kebabı Tarifi, Beyinli Beykoz Kebabı nasıl yapılır
    beyinli beykoz kebabi.jpg
    Malzemeler:
    • 750 gr koyun eti
    • 6 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 4 tane patlıcan
    • 2 orta boy soğan
    • 2,5 bardak su
    • 1 tane koyun beyni
    • 2 tane orta boy domates
    • 1 kaşık tuz
    Beyinli Beykoz Kebabı Yapılışı
    Patlıcanları uzunlamasına dörder halinde doğradıktan sonra bunların üzerine tuz serperek yarım saat dinlendirin ve bu süre sonunda sıkıp yağda yalnız bir tarafları pembeleşinceye kadar kızartın. Sonra patlıcanları tavadan süzdürerek çıkartıp bir tarafa bırakın.

    Öte yandan etin kemiğini çıkararak altı parçaya bölün ve bunu da da kızgın yağda karartmadan kızartın. Sonra tavaya iki baş centilmiş soğanla birlikte, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılarak ufak ufak doğranmış domatesleri koyup bunları tavayı sallayarak üç dakika kadar pişirin. Sonra da içinde kebapları pişireceğiniz tencereye aktarma edin.

    Tenceredeki domatesli etlere sıvıyağ, tuz ve ılık su koyarak iki saat kadar pişirin. Etler yumuşayınca tencereyi ateşten alın ve iyice süzerek etleri bir başka kaba koyun bir tarafa bırakın. Etler ılınınca bunları teker teker teker alın ve üzerlerine kızarttığınız patlıcan dilimlerini serin. Diğer bir dilimi de aksi yönden ete sarın. İkişer patlıcan dilimine sarılmış bu etleri daha sonra ufak bir tepsiye düzgün olarak yerleştirin.

    öte yanda zarı soyulmuş ve haşlanmış beyni altı eşit parçaya bölerek patlıcan sarılı etlerin üzerine koyun, bunların da üzerine domates dilimleri oturtun ve tepsiye etlerin pişirildiği salçayı dökerek, kapağını kapatıp yarım saat hafif ateşte pişirin.