Bayram Kavurması Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Bayram Kavurması Tarifi, Bayram Kavurması nasıl yapılır
    bayram kavurmasi.jpg
    Kurban Bayramlarının olmazsa olmazı kavurmadır hiç kuşkusuz... Kurbanınızı kesip payladıktan sonra ilk iş kavurma yapmak olur. Bizde sizler için bir kavurma tarifi paylaşıyoruz.

    Malzemeleri

    • 1 kilogram dana eti
    • 100 gram kuyruk yağı
    • tuz, kekik

    Bayram Kavurması Yapılışı

    Kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın.
    Orta derinlikte tencereye yağı alıp kızdırın.
    Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin.
    Yüksek ateşte etler suyunu bırakana kadar kavurun.
    Ocağın altını kısıp yaklaşık 1 saat arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin.
    Etler yumuşayıp suyunu çekince tuz ve kekik ilave edip karıştırın.
    10 dakika sonra ocaktan indirin.
    Pilavla servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun..