Ballı lokma tatlısı tarifi

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Ballı lokma tatlısı nasıl yapılır
    balli lokma tatlisi.jpg
    Malzemeler

    Hamuru için:
    • 1 Paket Yaş Maya
    • 2 Adet Yumurta
    • 1 Su Bardağı Süt ve aldığı kadar Un

    Şerbeti için:
    • 1 kg Şeker
    • Üzerini Geçecek Kadar Su
    • 4-5 Damla Limon Suyu

    Yapılışı
    Şeker tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Şeker iyice eriyip şerbet koyulaşmaya başlayınca 4-5 damla limon suyu sıkılır ve soğutulur.1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su bir cezvede ısıtılır. Bu arada hamurun hazırlanacağı kaba, yumurtalar kırılır ve yaş maya eklenir. 1 fiske de tuz eklenerek iyice karıştırılır. Isınan süt ve su karışımı da eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Kek kıvamında bir hamur elde edilene kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam edilerek un eklenir. Tatlı hamuru karışımının hazırlandığı kap, mayalanma ve kabarma sürecinin başlaması için bir bezle sarılarak sıcak bir ortamda dinlenmeye bırakılır. Kızartma tenceresine bol sıvıyağ eklenir ve kızdırılır. Kabaran hamur avuç içi ile sıkılır. &aş parmak ve işaret parmağı arasındaki boşluktan dışarıya çıkan parça ıslak bir kaşık yardımı ile kopartılır ve kızgın yağa atılır. Hamurların her yerinin pişmesi için devamlı bir kaşık yardımı ile alt üst edilir. Kızaran lokmalar soğutulan şerbete atılıp 1-2 dakika bekletildikten sonra şerbeti süzdürülerek servis tabağına alınır. Ballı Lokma Tatlısı servise hazırdır.