Baharatlı Tavuk

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu mayyak_uur tarafından paylaşıldı.

  1. mayyak_uur

    mayyak_uur Manyaq üyé

    BAHARATLı TAVUK

    MALZEMELER

    5 kişilik
    10 adet tavuk but
    1 adet domates
    1 diş sarmısak
    1 adet soğan
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı köri
    1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı zerdeçal
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    1/2 limonun suyu
    tuz
    1 çay kaşığı muskat



    HAZIRLANIŞI

    Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.