Baharatlı Bulgur Pilavı

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu HENA tarafından paylaşıldı.

  1. HENA

    HENA Üye

    Baharatlı Bulgur Pilavı


    MALZEMELER
    1 su bardağı pilavlık bulgur
    1'er tatlı kaşığı -isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir- baharatlar. (Kırmızı biber, kekik, karabiber, nane )
    tereyağı
    etsuyu veya et bulyon
    arzuya gore bir domates (soyulmuş ve kup kup dogranmış) ya da bir yemek kaşığı salça
    2 su bardağı su veya etsuyu

    HAZIRLANIŞI
    Tereyağını teflon tencerede kızdırın. Ardından temizleyip yıkayıp süzdüğünüz bulguru kavurun. Baharatları ve tuzu ekleyip et suyunda ezdiğiniz salçayı veya domates parçacıklarını ekleyin. Hafif ateşte pişirip demleyin.

    Afiyet Olsun !