Malzemeler
• 30 gr. Margarin
• 20 gr. Un
• 150 ml. Süt
• 625 gr. Taze Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)
Kızartmak için;
• Un
• Çırpılmış Yumurta
• 450 gr. badem
• Sıvıyağ Tarif
Margarini bir tavada eritin.Unu katıp sürekli karıştırarak bir meyane hazırlayın. Meyaneyi un gidinceye kadar pişirin.
Meyaneye azar azar sütü ilave edip yedirin. Bir taşım kaynatın verendelenmiş kaşar peynirini katıp karıştırın.
Çok kısık ateşte peynir hafif eriyinceye kadar karıştırarak pişirip tavayı ateşten alın.
Ilınmaya bırakın.
Ilınmış karışımı ufak parçalar halinde tavadan alıp elinizle yuvarla***** şekil verin.
Peynir köfteciklerini önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da file bademe (pul halinde kıyılmış) bula*****, sıvıyağ ile derin yağda kızartın.
• 30 gr. Margarin
• 20 gr. Un
• 150 ml. Süt
• 625 gr. Taze Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)
Kızartmak için;
• Un
• Çırpılmış Yumurta
• 450 gr. badem
• Sıvıyağ Tarif
Margarini bir tavada eritin.Unu katıp sürekli karıştırarak bir meyane hazırlayın. Meyaneyi un gidinceye kadar pişirin.
Meyaneye azar azar sütü ilave edip yedirin. Bir taşım kaynatın verendelenmiş kaşar peynirini katıp karıştırın.
Çok kısık ateşte peynir hafif eriyinceye kadar karıştırarak pişirip tavayı ateşten alın.
Ilınmaya bırakın.
Ilınmış karışımı ufak parçalar halinde tavadan alıp elinizle yuvarla***** şekil verin.
Peynir köfteciklerini önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da file bademe (pul halinde kıyılmış) bula*****, sıvıyağ ile derin yağda kızartın.