Badem şerbeti tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Badem şerbeti tarifi, Badem şerbeti nasıl yapılır
badem serbeti.jpg
Malzemeler (6 kişilik)
• 1 su bardağı toz badem
• 5 su bardağı süt
• 1 çay bardağı ayıklanmış kabak çekirdeği
• 1 çorba kaşığı toz kakule
• 3 çorba kaşığı gülsuyu
• Yarım çay kaşığı safran
• 5 çorba kaşığı tozşeker

Badem şerbeti yapılışı
Badem, süt, kabak çekirdeği, kakule, gülsuyu, safran ve tozşekeri blenderden geçirin. Şerbeti ılıtıp, kapaklı cam bir kaba alın. Üzerini streç filmle kaplayıp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Süzgeçten geçirip, arzuya göre buz parçaları ile servis yapın.

Değişik tatları tatmak isteyenler için, mutlaka denenmesi gereken bir içecek bence. Ben soğuk olarak tercih ediyorum. Özellikle yazın çok ferahlatıcı oluyor. Herkese tavsiye ederim.

Osmanlı Türk mutfağanın mütevazi ve kolay yapılabilen şerbetlerinden biridir. Toz bademi mutlaka hazır almaya bakın, evde öğütürüm diyorsanız o sizin bileceğiniz iş.

Afiyet Olsun
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst