Ayran aşı tarifi

Çorbalar bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Ayran aşı tarifi, Ayran aşı nasıl yapılır
    ayran asi.jpg
    Malzemeler (4-6 kişilik)
    • 1 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
    • Yeteri kadar su 4 su bardağı yoğurt
    • 1 adet yumurta, 1 adet soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 2 çorba kaşığı nane
    • 1 tatlı kaşığı reyhan
    • 1 çay kaşığı tuz

    Ayran aşının yapılışı
    1. Yarmayı bir kaba alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, 1 gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp düdüklü tencereye alın. 4 su bardağı soğuk su ekleyip, yarım saat pişirin.
    Yarmayı suyu ile birlikte tencereye aktarın. Ayrı bir yerde yogurl ve yumurtayı çırpıp, yarmaya ilave edin. 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip, kaynamaya bırakın.
    2. Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağda soteleyin. Nane ve reyhan ekleyip ocaktan alın. Soğanlı karışımı çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Gülçin Balcı