Avunya Mantısı

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu NyMpH tarafından paylaşıldı.

  1. NyMpH

    NyMpH Üye

    MALZEMELER
    1/2 kg nohut
    4 adet yufka
    1/2 kg kuşbaşı et
    1 adet büyük soğan
    1 yemek kaşığı salça
    1 su bardağı zeytinyağ

    HAZIRLANIŞI
    Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında kızartın. Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt döküp, servis yapın.

    AFIYET OLSUN!
     
    Benzer Konular
    1. Bayat ekmekli içli köfte mantısı tarifi

    Yükleniyor...