Arap Kebabı Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Arap Kebabı Tarifi Resimli, Arap Kebabı nasıl yapılır
    arap kebabi.jpg
    Malzemeler:
    500 g kıyma
    250 g taze biber (kırmızı veya yeşil)
    3 orta boy soğan
    500 g domates
    1 tatlı kaşığı salça
    1 demet maydanoz
    Margarin
    Tuz
    Karabiber

    Arap Kebabı yapılışı
    Kıymayı bir tencere içinde, hafif ateştesuyu çekilinceye kadar kavurun. Yağını ve tuzunu arzunuza göre ilave edin.Jülyen doğranmış soğan ve biberleri kıymaya karıştırarak hafifçe ölmelerini sağlayın. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ve salçayı ilave ederek karıştırın. Orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra üzerine karabiberi serpiştirin. Servis sırasında ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin.