Antep Fıstığının Faydaları

Sağlık Merkezi bölümünde yer alan bu konu gizems tarafından paylaşıldı.

  1. gizems

    gizems HaRbİ PrEnSeS

    * Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
    * 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir.
    * Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür.
    * Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
    * Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür.
    * Vitamin E,B ve C komplexince zengindir.
    * Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir.
    * 100 gr antepfıstığında 4.0 gr posa bulunur.Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür.
    * İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
    * Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir.
    * Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür.
    * Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur.
    * Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.
    * Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir.
    * Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.