Ananaslı kurabiye tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Ananaslı kurabiye tarifi, Ananaslı kurabiye yapılışı
    ananasli kurabiye.jpg
    Malzemeler (30 adet)
    • 250 gram tereyağı
    • 2 adet yumurta
    • 2 paket kakao (1 paket 25 gram)
    • Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    • 4 su bardağı un
    • Üzeri için: 1 adet yumurtanın akı
    • 1 çay bardağı hindistancevizi
    • Krema için: Yarım ananas
    • 2 su bardağı ananas suyu
    • 1 çay bardağı tozşeker
    • 3 çorba kaşığı buğday nisaştası
    • 3 çorba kaşığı su
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    Ananaslı Kurabiyenin yapılışı
    Hamur için un hariç kalan malzemeyi iyice karıştırın. Azar azar un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 15 dakika buzdolabının alt rafında dinlendirin. Merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Dilediğiniz bir kalıpla kesip, üzerlerine çırpılmış yumurta akı sürün. Hindistancevizi serpip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşe-ne dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

    Krema için ananası blenderden geçirin. Ananas suyu ve tozşeker ilave edip ocağa oturtun. Tozşeker eriyene dek karıştırın. Ayrı bir yerde nişastayı 3 çorba kaşığı suda eritip, ananaslı karışıma yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Koyulaştığında ocaktan alıp, tereyağını karıştırın ve ılınmaya bırakın. İki kurabiyenin arasına krema sürün. Kalan kurabiyeleri de aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.