Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu agent force tarafından paylaşıldı.

  1. agent force

    agent force Harbi Aktif Üye

    MALZEMELER
    2 Su Bardağı Pirinç
    3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    3 Su Bardağı Et Suyu
    100 gr Kıyma
    1 Diş Sarmısak
    1 Soğan
    1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
    1 Fincan Antepfıstığı
    1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
    Tuz


    HAZIRLANIŞI
    Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
    .Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
    Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
    Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
    Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.