Akdeniz Üniversitesi

Ömer
Yönetici
Akdeniz Üniversitesi 1982 yılında Antalya, Burdur ve Isparta illerindeki yükseköğretim kurumlarını da kapsayacak şekilde kurulmuş; 1992 yılında Antalya dışındaki birimlerini Süleyman Demirel Üniversitesi’ne devretmiştir. Aynı yıl Akdeniz Üniversitesi’nde var olan 3 fakülteye 6 fakülte daha eklenerek fakülte sayısı 9’a yükseltilmiştir. Daha sonra farklı tarihlerde kurulan fakültelerle birlikte fakülte sayısı 13’ye çıkmıştır.

AKADEMİK BİLGİLER
AKADEMIK YIL Akdeniz Universitesi'nde akademik yil Guz ve Bahar donemi olarak iki doneme ayrilmistir. Guz donemi Eylul-Ocak, Bahar donemi Subat-Haziran aylarini kapsamaktadir.
OGRENCI ISLEMLERI Ogrencilerin kayit, kabul, sinav ve degerlendirme islemleri 2547 sayili Yuksekogrenim Kanunu ve bu kanuna dayali olarak cikarilan Yuksekogrenim Kurulu kararlarina ve yonetmeliklerine gore yapilmaktadir. Bu konuda Ogrenci Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan hazirlanan kitapcik kayit sirasinda ogrencilere sunulmaktadir.
KAYITLAR Akdeniz Universitesi'ne giris ve kayitlarla ilgili her turlu basvuru, Ogrenci Isleri Dairesi Baskanligi'na yapilir. Basvuru sureleri Universite tarafindan duyurulur. Bu sureler disinda yapilan basvurular isleme konulmaz. Ogrenciler her donem basinda ilan edilen sureler icinde kayitlarini yenilemek zorundadirlar. Akdeniz Universitesi'nde her ogrencinin kendi bolumunden bir danismani vardir. Donem kayitlarinda ogrenci akademik danismanina basvurabilir. Danisman, ogrencinin diger sorunlari ile de yakindan ilgilenir.
YATAY GECIS T.C ve yabanci uyruklu ogrencilerin bir yuksek ogrenim kurumundan digerine ya da ayni universitenin bir bolumunden digerine gecisleri Yuksekogretim Kurulu'nca belirlenen "Yuksekogretim Kurumlari Arasinda Ogrencilerin Yatay Gecis Esaslari" na uygun olarak yapilir. Akdeniz Universitesi icinde fakulte, yuksekokul veya bolumler arasinda yatay gecisler "Yuksekogretim Kurumlari Arasinda Onlisans ve Lisans Duzeyinde Yatay Gecis Esaslarina Iliskin Yonetmelik" cercevesinde yapilir.
 
ah be ne günlerdi yaw akdeniz üniversitesi teknik bilimler meslekyüksek okulu elektrik bölümü mezunu olduk sonunda simdi dgs hazırlanıom...walla üniversiteli olmak süper bi duygu ya herkesin o havayı tatmasını tavsiye ederimm..gecelere kadar ders calıstıgımı bilirim of be hey gidi günlerr walla arkadaslar hayat zor bihasssa okul hayatı derslerle bogusmak o kadar zor gelioki insana hele yazın antalya sıcacık cıkıp gezmek istion ama olmuo ders calısmak sınav lar gelmis vizeler finaller ama diomki ii ki calısmısım okulu bitirmisim... hayatta en zor olan psikolojik yorgunluktur bedenen yorgunluk o kadar önemli diil yatar dinlenirsin ama kafa beyin yorgunlugu cok zor arkadaslar onun için okullu olan arkadaslar bu günlerin kıymetini bilsin cok özlüo insan yaw cokkkk
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
2
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
2B
Üst