Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü

Ömer
Yönetici
Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü, farklı iklim ve ekolojilere sahip olan Adana, Antalya, Gaziantep, Hatay, İçel, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye illeri ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının uygun göreceği illerdeki tüm zirai mücadele sorunlarını çözümlemekle görevlendirilmiştir.

Tarihçe
Enstitü, bölgenin entomolojik problemlerini çözmek ve fauna tespitleri yapmak amacıyla 1926 yılında Mersin'de "Zirai Mücadele Laboratuvar Şefliği" adı altında çalışmalarına başlamıştır. Kuruluşun kurucu müdürü Almanya'da Entomoloji konusunda eğitim görmüş olan Haydar İrtel'dir.

Zirai mücadele konularındaki çalışmaların artmasıyla bölgedeki sorunların çokluğu ortaya çıkmış, bunun üzerine belirlenen zirai mücadele sorunlarına çözüm bulmak amacıyla T.C. Ziraat Vekaleti tarafından 1931 yılında Adana'da Ziraat Okulu arazisinde bir bina yaptırılarak, Mersin'deki laboratuvar bu binaya taşınmıştır. Seyhan Zirai Mücadele İstasyonu adını alan bu kuruluş, uzun yıllar bölgenin Zirai Mücadele Araştırma ve Uygulama çalışmalarını yürütmüştür. Daha sonra "Ziraat Mücadele Enstitüsü" adını alan enstitü, 1969 yılında "Adana Bölge Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü" adını almış, 1987 tarihinden itibaren ise"Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü" adı altında çalışmalarını sürdürmektedir.

Konumu
Enstitü yaklaşık 100 dekarlık bir alan üzerinde kurulmuştur. Bu alan içerisinde 70 dekar turunçgil bahçesi, 3,5 dekar cam ve plastik sera, 38 adet üretim odası ile 3 adet soğuk hava deposundan oluşan bir insektaryum kompleksi, 20 adet iklim odası, Entomoloji, Fitopatoloji, Biyolojik Mücadele, Herboloji ve Mücadele İlaçları şubelerine ait 10 adet laboratuar, Bilgi İşlem Birimi, Kütüphane, Toplantı Salonu ve Sosyal Tesisler bulunmaktadır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst