Adana Kebabı Yapılışı

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Adana Kebabı Yapılışı, Adana Kebabı Tarifi
    adana kebabi.jpg
    Malzemeler
    • 400 gr. kıyma
    • 150 gr. iç yağı
    • tuz, pulbiber
    • karabiber

    Garnitürü için:
    • 6 sivri biber
    • 3 domates
    • yeşil soğan
    • maydanoz
    • taze nane
    • kırmızı turp
    • lavaş

    Salatası için:
    • 2 kırmızı soğan
    • 2 domates
    • nar ekşisi
    • zeytinyağı

    Adana Kebabı nasıl yapılır, Adana Kebap Tarifi

    150 gr.iç yağını ince ince kesin. 400 gr.kıyma ile İç yağı karıştırın.Üzerine, pulbiber karabiber ve tuz ilave ederek tekrar karıştırın.Kalın tahta şişlere kebap harcını yerleştirin ve elinizle uzunlamasına şekil verin.
    Garnitürü için 6 biberi ve 3 adet domatesi iri olarak kesin. Biberleri ve domatesleri şişlere takın . Teflon tavada veya Izgara da adana şişleri ve şişte olan domates ve biberleri pişirin.Salatası için 2 domatesi küp olarak ,2 kırmızı soğanı da piyaz şeklinde kesin ve karıştırın.Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edip karıştırın.Servis tabağına adana kebabı ve şişte olan domates , biber ve lavaşları ilave edin.Yanına da taze nane, turp, maydanoz,yeşil soğan ve salata ile servis edin.