Acılı tavuk ve pirinÇ

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu xisyankarx tarafından paylaşıldı.

  1. xisyankarx

    xisyankarx !!!.isyankar.!!!

    MALZEMELER
    2 su bardağı haşlanmış pirinç
    2 çorba kaşığı soya yağı
    4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı kesilmiş kereviz
    1/2 su bardağı kesilmiş soğan
    1/4 su bardağı taze maydanoz
    Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
    1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
    1 su bardağı domates sosu

    HAZIRLANIŞI
    Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın.
    Her servis 389 kalori, 32 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 4 gr. Lif, 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir.