Acılı Tavuk Kanat Tarifi

Tavuk Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Acılı Tavuk Kanat Tarifi, Acılı Tavuk Kanat nasıl yapılır

    Malzemeler

    • 12 adet tavuk kanat
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı köri
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    • Damak tadınıza göre tuz

    Acılı Tavuk Kanat Yapılışı
    • Geniş ve derin bir kapta; biber salçası, yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, tuz, köri ve pul biberi iyice karıştırın.
    • Tavuk kanatlarını bol suyla yıkayıp temizleyin.
    • Kanatların fazla suyunu süzüp sosun içine yatırın.
    • Tüm malzemelerin özleşmesi için iyice harmanlayın.
    • Buzdolabında 15 dakika bekletin.
    • Sürenin sonunda tavuk kanatları sosun içinden çıkarın.
    • Yağsız tavada ya da ızgarada her iki tarafını da pişirin.
    • Patates kızartması ve yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.

    Afiyet olsun.

    Akşam yemekleriniz için hem göz alıcı hem de pratik bir yemek yapmak istiyorsanız; acılı tavuk kanat tarifi tam size göre!