deep
Harbi Aktif Üye
Acılı Tavuk Kanat Tarifi, Acılı Tavuk Kanat nasıl yapılır
Malzemeler
Acılı Tavuk Kanat Yapılışı
Afiyet olsun.
Akşam yemekleriniz için hem göz alıcı hem de pratik bir yemek yapmak istiyorsanız; acılı tavuk kanat tarifi tam size göre!
Malzemeler
- 12 adet tavuk kanat
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Damak tadınıza göre tuz
Acılı Tavuk Kanat Yapılışı
- Geniş ve derin bir kapta; biber salçası, yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, tuz, köri ve pul biberi iyice karıştırın.
- Tavuk kanatlarını bol suyla yıkayıp temizleyin.
- Kanatların fazla suyunu süzüp sosun içine yatırın.
- Tüm malzemelerin özleşmesi için iyice harmanlayın.
- Buzdolabında 15 dakika bekletin.
- Sürenin sonunda tavuk kanatları sosun içinden çıkarın.
- Yağsız tavada ya da ızgarada her iki tarafını da pişirin.
- Patates kızartması ve yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Akşam yemekleriniz için hem göz alıcı hem de pratik bir yemek yapmak istiyorsanız; acılı tavuk kanat tarifi tam size göre!