Acılı Kuşbaşı Tavuk Tarifi

Tavuk Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Acılı Kuşbaşı Tavuk nasıl yapılır

    Tavuk yemekleride en az kırmız et kadar ayrı bir lezzet değerine sahip. Damak tadımıza uygun olarak acılı bir kuşbaşı tavuk yemeği hazırlamaya ne dersiniz. Bu yemeği lavaş ekmekle yemenizi ve yanında ayran içmenizi öneriyorum. Tarifte çin tuzu konması söylenmiş ama bu şart değil nerden bulacaksınız hem çin tuzunu. Bu yemeğin ana teması acılı olması, ama bunu evdeki diğer bireylerin de yiyebileceği tarzda acı ile yapmanız en iyisi olacaktır. Lafı daha fazla uzatmadan tarifimize geçelim.

    Malzemeler
    • 1/2 kg. kuşbaşı doğranmış tavuk eti
    • 3 yeşil dolmalık biber
    • 1 yumurta
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 tatlı kaşığı çin baharat rakısı
    • 1 tatlı kaşığı weijing (çin tuzu)
    • 1 çorba kaşığı kırmızı biber salçası
    • 1 çorba kaşığı soya sosu
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • tuz
    Acılı Kuşbaşı Tavuk Yapılışı
    acili-kusbasi.jpg
    Derin bir kaba kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyun. Üzerine tuz ve çin tuzu ekleyin. Hepsini bir parça karıştırın. Yumurtayı etin üstüne kırın ve içine 2 çorba kaşığı un ilave edin. Tekrar hepsini elinizle karıştırın.

    Yeşil dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin. 1 cm. lik kareler halinde doğrayın.

    Derin bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağı iyice kızdırın. Tavukları içine bir defada atın ve kevgirle karıştırarak bir iki çevirip, etler sararınca fazla kızartmadan bir süzgece çıkarın. Süzgeçte etin fazla yağı akar.

    Yine aynı tavaya kalan yağı koyun. Kızınca içine kırmızı biber salçasını ekleyin. Bir çevirip yağa, doğradığınız yeşil dolmalık biberleri atın. 1-2 çevirip tavayı kenara alın. Ateş dışında içine çin rakısını, çin tuzunu ve soya sosunu ekleyin. Tavayı ateşe koyup, tavuk etlerini biberlerin üstüne ilave edin. Bir iki çevirip tabağa alın. Sıcak sıcak yanında soya sosu ile servis yapın.