A-Z ye hastalıklara karşı yararlı bitkiler

AFT (Pamukçuk): Havuç, karadut, mersin, limon, adaçayı, papatya, kekik.
Akciğer hastalıkları: Kil, kuşkonmaz, havuç, maydonoz, tere, incir, arpa, greyfurt, çamfıstığı, turp, üzüm, sarmısak, servi tohumu, okaliptüs, rezene, karanfil, çürdükotu, lavantin, nane, soğan, adaçayı, kekik.
Albümin: Kil, lahana, fasulye, ardıç, kereviz, mısır.
Alkolik: Kil, lahana, maydanoz
Alerji: Alg, siyah turp, papatya, havuç, limon, lavantin, soğan, kuşdili, portakal, adaçayı.
Anjin: Kil, Kereviz, lahana, incir, karadut, böğürtlen, şalgam, limon, adaçayı, kekik, defne, sarmısak, karanfil.
Arı sokması: Maydanoz, lahana, pırasa, sarmısak, fesleğen, tarçın, limon, lavantin, soğan, kekik.
Askarid (yuvarlak solucan): Sarmısak, papatya, okaliptus, kekik.
Astım: Kil, havuç, maydanoz, lahana, marul, turp, sarmısak, anason, limon, okaliptus, lavantin, nane, soğan, kuşdili, adaçayı, kekik, papatya, karabiber.
Ateş nöbeti: Havuç, salatalık, incir, ahududu, portakal, arpa, greyfurt, okaliptus, ardıç, lavantin, mazı tohumu, rezene, armut, mısır.
Ayak ve koltuk altı terlemesi: Adaçayı


Barsak Kurtları: Havuç, lahana, kabak, tere, ceviz, nar, maydanoz, pırasa, nohut, semizotu, sarmısak, papatya, tarçın, kimyon, limon, kekik, lavantin, karanfil, okaliptus, tarhun
Barsaklarda aşırı gaz: Ayva, kil, portakal, maydanoz, sarmısak, papatya, kimyon, kişniş, tarhun, rezene, zencefil, karanfil, çürdükotu, lavantin, mercanköşk, nane, ufak hindistan cevizi, soğan, kuşdili, badem, tarçın.
Barsak rahatsızlıkları (İnce ve kalın barsak iltihapları): Kil, enginar, havuç, lahana, kabak, incir, ahududu, bira mayası, karadut, mersin, şalgam, muşmula, portakal, arpa, elma, semizotu, üzüm, domates, sarmısak, çürdükotu, kekik.
Baş ağrısı: Kil, lahana, elma, limon, nane.
Baş dönmesi: Portakal, fesleğen, papatya, kimyon, lavantin, kuşdili, nane, adaçayı, kekik, anason.
Beyin nezlesi (Sinüzit): Okaliptus, kekik.
Bronşit: Sarmısak, dereotu, anason, tarçın, havuç, limon, karanfil, nane, ufak hindistancevizi, soğan, karabiber, kuşdili, adaçayı, kekik.
Belsoğukluğu: Sarmısak, limon, ardıç, lavantin.
Beyaz akıntı: Kil, lahana, ayva, ceviz, maydanoz, ardıç, lavantin, kuşdili, adaçayı, kekik, sarmısak, papatya, limon, karanfil, okaliptus.
Bluğ çağı: Kaysı, badem, patlıcan, yulaf, muz, buğday çimi, arpa, havuç, kiraz, kestane, hurma, incir, fasulye, bira mayası, mısır, fındık, portakal, maydanoz, soya, yer elması, limon, soğan.
Böbrek ağrısı: Badem, kil, kereviz, lahana, fındık, pırasa, kiraz.
Böbrek taşı: Badem, kil, yulaf, kereviz, maydanoz, kiraz, lahana, tere, çilek, ahududu, fasulye, kavun, şalgam, muşmula, fındık, ceviz, şeftali, pırasa, nohut, elma, semizotu, turp, üzüm, domates, sarmısak, rezene, ardıç, mısır, limon.
Burkulma: Kil, lahana.
Burun kanaması: Limon


Ciltte sivilceler: Kil, havuç, lahana, papatya, kekik.
Cinsel iktidarsızlık: Yulaf, kereviz, çam fıstığı, tarçın, karanfil, nane, soğan, kırmızıbiber, rokai kuşdili, kahve, vanilya, zater, anason, zencefil, ufak hindistancevizi, kuruyemişler.
Cistid (Mesane İltihabı): Lahana, kil, şalgam, arpa, soğan, pırasa, okaliptus, ardıç, lavantin, mazı tohumu, rezene, armut, mısır.

Çatlak (yarılma): Badem, kil, havuç, lahana, ayva, salatalık, zeytin, patates, soğan.
Çarpıntı: Badem, kil, kuşkonmaz, patlıcan, lahana, marul, anason, nane, kuşdili
Dalak şişliği: Papatya.
Damar sertliği: Kil, enginar, buğday çimi, havuç, kiraz, lahana, çilek, bira mayası, mercin, ceviz, pırasa, elma, erik, çavdar, soya, domates, ayçiçeği, sarmısak, limon, ardıç, soğan, lavantin, nane, kuşdili, kekik, adaçayı.
Dikkatini toplayamama: Papatya, servi tohumu, lavantin.
Dilde iltihap: Limon, adaçayı.
Diş bakımı: Limon, karanfil, kekik, rezene.
Diş apsesi: Kil, lahana, incir, soğan.
Dizanteri: Kil, kestane, lahana, kabak, ayva, nar, mersin, muşmula, arpa, maydanoz, kaynana dili, sarmısak, limon, kekik.
Diş eti iltihabı: İncir, karadut, böğürtlen, mersin, portakal, limon, adaçayı.
Diş etleri kanaması: Maydanoz, lahana, tere, ıspanak, portakal, limon, buğday çimi, kuşburnu, turp, yeşil biber, patates.
Doğuma hazırlık: Karanfil, badem, üzüm.
Dolaşım bozukluğu: Kişniş, anason, yukaf.
Dolama: Kil, lahana, soğan.


Ekzama: Badem, kil, kuşkonmaz, havuç, lahana, tere, şalgam, portakal, turp, üzüm, papatya, çürdükotu, adaçayı.
El-ayak şişmesi (soğuktan): Havuç, kereviz, maydanoz, lahana, ayva, şalgam, patates, limon, soğan.
El terlemesi: Adaçayı
El titremesi: Nane, adaçayı.
Emzirme: Süt artırma: Badem, buğday çimi, havuç, mercimek, yerelması, anason, dereotu, kimyon, rezene.
Ezik (Bere): Kil, maydanoz, lahana, tarçın, adaçayı, kabak, badem.


Franjit: Lahana, mersin, kil.
Felçler: Kil, lahana, fesleğen, nane, adaçayı, ardıç, lavantin, kuşdili, kişniş, defne, ufak hindistan cevizi, kekik, papatya.

Gece terlemesi: Adaçayı, misk adaçayı.
Göz kapakları yanması: Kil, maydanoz, lahana, rezene, meyankökü, limon, papatya, havuç, kuşdili.
Göz zayıflığı: Mersin.
Göz iltihapı: Maydanoz, marul, papatya.
Grip: Lahana, kil, portakal, sarmısak, papatya, tarçın, limon, servi, okaliptus, lavantin, nane, soğan, kuşdili, adaçayı, kekik, kuşburnu, defne.
Gut (damla) hastalığı: Kil, enginar, kuşkonmaz, havuç, kereviz, maydanoz, kiraz, lahana, salatalık, çilek, ahududu, fasulye, marul, kavun, şalgam, muşmula, zeytin, armut, pırasa, erik, turp, üzüm, domates, yerelması, sarmısak, fesleğen, papatya, limon, ardıç, kuşdili.
Güçsüz kalma (dermansızlık): Bademi kil, fıstık, yulaf, muz, buğday çimi, havuç, kereviz, kestane, kabak, tere, hurma, ıspanak, rezeyan, incir, çilek, nar, fasulye, mercimek, bira mayası, darı, karadut, maydanoz, armut, nohut, elma, erik, üzüm, pirinç, soya, domates, yer elması, sarmısak, tarçın, limon, okaliptus, ardıç, zencefil, karanfil, lavantin, nane, ufak hindistan cevizi, soğan, kuşdili, kekik
Hafıza zayıflığı: Karanfil, kişniş, kuşdili, melisa, kekik, çay.
Hamilelik: Bademi buğday çimi, hurma, incir, darı, fındık, elma, armut, üzüm.
Hava yutma: Kil, lahana, anason, kimyon, limon, kişniş, tarhun, rezene, mercan köşk, nane, tarçın, ufak hindistan cevizi.
Hazımsızlık (Dispepsi): Patlıcan, kereviz, lahana, kabak, ahududu, portakal, arpa, greyfurt, şeftali, maydanoz, hindistan cevizi, defne, tarçın, limon, kişniş, tarhun, lezeyan, ardıç, karanfil, nane, soğan, ayva, kimyon.
Hazımsızlık (Zafiyetten): Zencefil, ufak hindistan cevizi, kuşdili, kekik.
Hazımsızlık (Sinirden): Kimyon, turunç.
Hemoroid: Kil, pazı, maydanoz, kestane, lahana, kavun, mersin, pırasa, patates, sarmısak, servi tohumu, soğan, dereotu, limon, mersin

İç sıkıntı: Fesleğen, ihlamur, lavantin, mercan köşk.
İdrar yolu enfeksiyonları: Ardıç, okaliptus, soğan, kekik.
İdrar yolları: Lahana, kabak, tere, incir, ahududu, marul, arpa, pırasa, semizotu, üzüm, zrdıç, okaliptus, kekik, rezene.
İdrar tutukluğu: Enginar, patlıcan, kuşkonmaz, kahve, maydanoz, kiraz, lahana, kabak, tere, fasulye, kavun, greyfurt, pırasa, nohut, erik, semizotu, rezene, ardıç, lavantin, soğan.
İnce barsak iltihabı: Papatya, lavantin.
İshaller: Kil, kaysı, havuç, kestane, lahana, ayva, nar, karadut, böğürtlen, mersin, adaçayı, muşmula, ceviz, arpa, armut, elma, pirinç, sarmısak, papatya, tarçın, limon, ardıç, zencefil, karanfil, nane, ufak, hindistan cevizi, kuşdili, kuşburnu.
İştahsızlık: Kaysı, kereviz, ayva, tere, portakal, greyfurt, maydanoz, domates, papatya, kimyon, limon, kişniş, tarhun, rezene, ardıç, zencefil, çörekotu, hindistan cevizi, adaçayı, sarmısak, karanfil, defne, nane, soğan, karabiber, kuşdili.
İyileşme (nekahat dönemi): Kaysı, badem, kuşkonmaz, kereviz, kestane, hurma, ıspanak, incir, fasulye, mısır, portakal, elma, üzüm, soya, yer elması, limon, adaçayı, kekik, kuşburnu, arpa, kuşdili.
İvegen bronşit (Had): Kil, havuç, maydanoz, lahana, marul, karadut, böğürtlen, şalgam, sarmısak, limon, okaliptus, lavantin, soğan.
Kalp atardamarı iltihaplanması (koronerit): Kil, lahana, elma, çavdar.
Kalp zayıflığı: Enginar, kereviz, marul, soğan, kuşkonmaz, sarmısak, nane, mandalina.
Kan katılaşması: Portakal, greyfurt, çavdar, domates, limon.
Kanamalar: Karadut, böğürtlen, mersin, semizotu, limon, papatya.
Kansızlık: Kaysı, kuşkonmaz, patlıcan, pancar, buğday çimi, havuç, mantar, lahana, tere, hurma, ıspanak, bira mayası, kavun, ceviz, zeytin, portakal, maydanoz, armut, pırasa, elma, erik, üzüm, sarmısak, papatya, limon, kekik, fesleğen, soğan, kuşdili.
Kanama hastalığı (hemofili): Semizotu, limon.
Kan fazlalığı: Kereviz, kiraz, çilek, ahududu, marul, greyfurt, maydanoz, elma, çavdar, domates, limon.
Kanser: Kil, kırmızı pancar, havuç, kereviz, maydanoz, lahana, tere, hurma, ıspanak, çilek, şeftali, sarmısak, çürdükotu, soğan, adaçayı, servi tohumu, tarhun, karanfil.
Karaciğer ağrısı: Badem, kil, maydanoz, lahana, hind zafranı, turp, ufak hindistan cevizi, ıhlamur.
Kan tükürme: Ayva, semizotu, tarçın, servi tohumu, ardıç.
Kan işeme: Şeftali, semizotu, limon.
Karaciğer hastalanması: Enginar, patlıcan, havuç, kereviz, maydanoz, kiraz, ayvai tere, çilek, ahududu, taze fasulye, marul, mersin, zeytin, portakal, arpa, greyfurt, elma, patates, erik, turp, üzüm, limon, limon, nane, kuşdili.
Karaciğer şişliği: Üzüm, papatya, limon.
Karında su toplanması: Maydanoz, tere, ahududu, sarmısak, ardıç, soğan, kahve, çörekotu.
Karın ağrısı: Anason, çörekotu, nane, karabiber, papatya, zencefil, ufak, hindistan cevizi, kimyon.
Kas seyirmesi: Kil, lahana, papatya, patates, fesleğen.
Kıl kurdu: Maydanoz, papatya, okaliptus, kekik, sarmısak.
Kolestorol yüksekliği: Enginar, mısır yağı, ceviz, soya, ayçiçeği, kuşdili, yulaf, adaçayı, kekik.
Kusma: Rezene, anason, nane, fesleğen, adaçayı.
Kum: Havuç, salatalık, şalgam, muşmula.
Kulak ağrısı: Badem, lahana, elma.
Kulak çınlaması: Soğan.
Lumbago: Yulaf, kekik


Mide ağrısı: Kil, havuç, lahana, ayva, incir, marul, elma, patates, tarçın, tarhun, rezeyan, çörekotu, nane, kuşdili.
Mide spazmı: Fesleğen, kimyon, nane, kişniş, tarçın, mercan köşk.
Mide ülseri: Kil, havuç, lahana, elma, patates, papatya, limaon, meyan kökü, yulaf, badem.
Mide tembelliği (hazımsızlık): Sarmısak, nane, karabiber, adaçayı, kekik.
Mide ekşimesi: Limon, nane.
Mide-barsak kanamaları: Havuç, limon, semizotu.
Migren: Fesleğen, karanfil, kakule, ıhlamur, papatya, limon, okaliptus, lavantin, mercan köşk, nane, kuşdili, siyah hardal, anason, portakal
Makatta çatlama: Kil, lahana, ayva.
Menopoz dönemi: Kaysı, muz, kil, havuç, kiraz, kestane, lahana, ıspanak, incir, fındık, portakal, greyfurt, çavdar, soya, yerelması, papatya, servi, adaçayı.


Nasır: İncir, pırasa, sarmısak, kekik.
Nefes darlığı: Çürdükotu.
Nevrasteni: Kil, lahana, kereviz, marul, lavantin, mercanköşk, adaçayı, kekik, tarçın.
Nezle: Kil, lahana, limon, tarçın, ardıç, nane, kekik, adaçayı.


ANASAYFA‹‹
KÜTÜPHANE‹‹
Zinde Yaşam
Güzellik ve Bakım
Beslenme ve Diyet
Sağlık ve Hastalıklar
Hastalanmamak İçin
Erkeklere Özel
Cinsellik
Gebelik ve Doğum
Bebek ve Çocuk
Genç Anne ve Babalar
Psikoloji
Yuva Kurarken
İlkyardım
Spor ve Fitness
Alternatif Tıp
Evcil Hayvanlar
Tıp Ansiklopedisi
Web Rehberi
Astroloji
İsimler Sözlüğü
Genç Sağlık
Rüya ve İnsan
Seyahat ve Macera
Müzik ve Eğlence
Gurme
Keyifli Yemekler
Fırsatlar Köşesi
Çocuklar İçin
Sivil Toplum Örgütleri
Sinema




ANKET
Hangi Diyeti Uyguluyorsunuz?
Dr. Atkins Diyeti
İsveç Diyeti
Alman Diyeti
Prenses Diyeti
Çin Diyeti
Karbonhidrat Diyeti
Akdeniz Diyeti



Ödem (vücutta su toplaması): Maydanoz, kil, lahana, üzüm, sarmısak, soğan



Peklik: Kaysı, badem, kil, patlıcan, pazı, havuç, maydanoz, kiraz, lahana, kabak, ıspanak, incir, çilek, ahududu, marul, kavun, zeytin, portakal, şeftali, erik, patates, çavdar, domates, yerelması, yulaf, anason, kuşdili, buğday çimi, papatya, kişniş, rezene.
Prostat: Soğan, mazı, yulaf ezmesi, servi.
Lumbago: Yulaf, kekik


Mide ağrısı: Kil, havuç, lahana, ayva, incir, marul, elma, patates, tarçın, tarhun, rezeyan, çörekotu, nane, kuşdili.
Mide spazmı: Fesleğen, kimyon, nane, kişniş, tarçın, mercan köşk.
Mide ülseri: Kil, havuç, lahana, elma, patates, papatya, limaon, meyan kökü, yulaf, badem.
Mide tembelliği (hazımsızlık): Sarmısak, nane, karabiber, adaçayı, kekik.
Mide ekşimesi: Limon, nane.
Mide-barsak kanamaları: Havuç, limon, semizotu.
Migren: Fesleğen, karanfil, kakule, ıhlamur, papatya, limon, okaliptus, lavantin, mercan köşk, nane, kuşdili, siyah hardal, anason, portakal
Makatta çatlama: Kil, lahana, ayva.
Menopoz dönemi: Kaysı, muz, kil, havuç, kiraz, kestane, lahana, ıspanak, incir, fındık, portakal, greyfurt, çavdar, soya, yerelması, papatya, servi, adaçayı.


Nasır: İncir, pırasa, sarmısak, kekik.
Nefes darlığı: Çürdükotu.
Nevrasteni: Kil, lahana, kereviz, marul, lavantin, mercanköşk, adaçayı, kekik, tarçın.
Nezle: Kil, lahana, limon, tarçın, ardıç, nane, kekik, adaçayı.


ANASAYFA‹‹
KÜTÜPHANE‹‹
Zinde Yaşam
Güzellik ve Bakım
Beslenme ve Diyet
Sağlık ve Hastalıklar
Hastalanmamak İçin
Erkeklere Özel
Cinsellik
Gebelik ve Doğum
Bebek ve Çocuk
Genç Anne ve Babalar
Psikoloji
Yuva Kurarken
İlkyardım
Spor ve Fitness
Alternatif Tıp
Evcil Hayvanlar
Tıp Ansiklopedisi
Web Rehberi
Astroloji
İsimler Sözlüğü
Genç Sağlık
Rüya ve İnsan
Seyahat ve Macera
Müzik ve Eğlence
Gurme
Keyifli Yemekler
Fırsatlar Köşesi
Çocuklar İçin
Sivil Toplum Örgütleri
Sinema




ANKET
Hangi Diyeti Uyguluyorsunuz?
Dr. Atkins Diyeti
İsveç Diyeti
Alman Diyeti
Prenses Diyeti
Çin Diyeti
Karbonhidrat Diyeti
Akdeniz Diyeti



Ödem (vücutta su toplaması): Maydanoz, kil, lahana, üzüm, sarmısak, soğan



Peklik: Kaysı, badem, kil, patlıcan, pazı, havuç, maydanoz, kiraz, lahana, kabak, ıspanak, incir, çilek, ahududu, marul, kavun, zeytin, portakal, şeftali, erik, patates, çavdar, domates, yerelması, yulaf, anason, kuşdili, buğday çimi, papatya, kişniş, rezene.
Prostat: Soğan, mazı, yulaf ezmesi, servi.

Şeker hastalığı: Lahana, tere, fasulye, marul, bira mayası, karadut, mersin, fındık, ceviz, zeytin, patates, okaliptus, ardıç, soğan, yulaf, buğday çimi, arpa, adaçayı.
Şişmanlık: Kereviz, kiraz, alg, şalgam, pırasa, elma, patates, limon, soğan.

Tansiyon
Yüksekliği: Alg, çilek, zeytin, üzüm, soğan, pirinç, çavdar, sarmısak, limon, adaçayı, nane, papatya, kuşdili, armut, çilek, elma.
Düşüklüğü: Kahve, tuz, arpa, soya, tarçın.

Ter kokusu: Alg, kil, enginar, maydanoz, elma, nane, kimyon, papatya, anason, limon, portakal, kekik.
Tik: Kil, lahana, mercanköşk.

Troid bezesi
Fazla çalışmasında: Mısır, turp, kekik, bakliyat.
Az çalışmasında: Yulaf, alg.

Tırnak kırılması: Limon.
Tuzlu balgam: Badem, kil, havuç, lahana, salatalık, tere, ahududu, fasulye, zeytin, papatya, limon.


Uçuk: Elma, limon.
Ud yerinin kaşıntısı: Badem, maydanoz, salatalık, kekik, nane, okaliptus.
Uyuyamama: Kaysı, kil, yulaf, lahana, kabak, marul, şeftali, elma, fesleğen, papatya, mercanköşk, kekik, dereotu, ardıç, lavantin, ıhlamur, mandalin, portakal.
Uyuz: Tere, elma, sarmısak, tarçın, kimyon, limon, karanfil, lavantin, nane, hardal, kekik.
Üre asidi (bk.gut): Limon, sarmısak, ardıç.
Üre yüksekliği: Enginar, mersin, pırasa, üzüm, pirinç, domates, soğan, ardıç, nane, kekik, lavantin

Varis: Lahana, mersin,sarmısak, limon, servi tohumu, kuşdili, kekik.
Verem: Pancar, kil, buğday çimi, kiraz, kereviz, lahana, ayva, tere, hurma, çilek, kavun, fındık, ceviz, arpa, çam fıstığı, armut, sarmısak, limon, okaliptus, karanfil, çürdükotu, misk, adaçayı, lavantin.


Yanık: Badem, kil, pazı, havuç, lahana, kabak, ayva, ıspanak, incir, marul, kavun, patates, patlıcan, okaliptus, lavantin, kuşdili, adaçayı, soğan, kabak, semizotu.
Yatağa işeme: Servi tohumu.
Yılancık: Fasulye, patates.
Yüzde sivilce (akne): Kil, lahana, marul, şalgam, domates, ardıç, lavantin, defne, papatya, kuşdili, adaçayı, servi.
Yüz bakımı: Kaysı, badem, kil, havuç, maydanoz, kiraz, lahana, ayva, ç,lek, kavun, portakal, şeftali, pırasa, elma, üzümZatülcenp: Kil, lahana, soğan.
Zatürre: Limon, okaliptus, lavantin.
Zehirlenmeler: Kil, enginar, salatalık, bira mayası, portakal, greyfurt, erik, üzüm, domates, limon.
Zona: Lahana, limon, havuç, okaliptus, nane, kuşdili, adaçayı, lavantin.

MoDLarım Bunu sabit konuya alırsanız sevinirim :)
 

Benzer Konular

Yanıtlar
1
Görüntülenme
272B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
12B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
2
Görüntülenme
5B
Üst