4. Sınıf Sosyal Bilgiler Testleri

Sınavlar bölümünde yer alan bu konu cicozz tarafından paylaşıldı.

  1. cicozz

    cicozz Çocukluk cicozlarda saklı

    4. Sınıf Sosyal Bilgiler Testleri, 4. Sınıf Sosyal Testleri Çöz
    1. Basın ve yayın kuruluşlarına ne denir?
    a. Belediye
    b. Televizyon
    c. Kamuoyu
    d. Medya

    2. Sivas Kongresi'nde bazı katılımcıların yurdun geleceği için düşündüğü kurtuluş çaresi ne idi?
    a. Halifeliği kaldırmak.
    b. Başka bir devletin himayesine girmek.
    c. İnkılaplar yapmak.
    d. Seçim yapmak.

    3. Aşağıdakilerden hangisi yerel yönetim birimlerinden değildir?
    a. Muhtarlıklar
    b. Belediyeler
    c. Siyasi partiler
    d. İl Özel İdaresi

    4. Aşağıdakilerden hangisi yerel yönetim birimlerinden biri değildir?
    a. Muhtarlıklar
    b. Belediyeler
    c. İl Özel İdaresi
    d. Siyasi Partiler

    5. cümlesinde boş yerlere sırası ile gelmesi gerekenler hangi seçenekte verilmiştir?
    a. vali - kaymakam - muhtar
    b. kaymakam - muhtar - vali
    c. muhtar - vali - kaymakam
    d. muhtar - kaymakam - vali

    6. Hangisi yerel yönetim birimi değildir?
    a. Belediye
    b. Muhtarlık
    c. Milli Eğitim Müdürlüğ
    d. İl Özel İdaresi

    7. Aşağıdakilerden hangisi kamuoyu oluşturmada diğerlerinden daha etkilidir?
    a. Radyo
    b. Televizyon
    c. Kitap
    d. Dergi

    8. Aşağıdakilerden hangisi egemenlik hakkının millete verildiği gün olarak kutlanmaktadır?
    a. 23 Nisan
    b. 10 Kasım
    c. 19 Mayıs
    d. 30 Ağustos

    9. Belediye seçimleri kaç yılda bir yapılır?
    a. 4
    b. 5
    c. 6
    d. 3

    10. ''Bir ülke sınrları içerisinde yaşayan insanların tümüne .......... denir.'' cümlesinde noktalı yere hangi sözcük gelmelidir?
    a. Halk
    b. Milllet
    c. Kamu
    d. Kamuoyu

    11. Aşağıdakilerden hangisi kamuoyu oluşturmak için kullanılan bir yoldur?
    a. Toplantı ve gösteri yapmak.
    b. Yöneticilerle iyi geçinmek.
    c. Hükümeti eleştirmek.
    d. Seçimlerde oy kullanmak.

    12. Hangi olay ' Egemenlik Ulusundur' deyişinin hayata geçirilmesidir?
    a. Atatürk'ün Samsun'a çıkışı
    b. Başkomutanlık Meydan Savaşı
    c. T.B.M.M. nin açılması
    d. Harf İnkılabı

    13. Hangisinde belediye teşkilatı kurulmaz?
    a. Köy
    b. İlçe
    c. İl
    d. Büyük Şehir

    14. Aşağıdakilerden hangisibelediye eğitim kültür müdürlüğünün etkinliklerindendir?
    a. bitki ve çiçek üretimi
    b. yarışmalar
    c. sağlık hizmetleri
    d. vergi toplama

    15. Aşağıdakilerden hangisi yerel yönetim görevlisi değildir?
    a. okul müdürü
    b. mahalle muhtarı
    c. belediye başkanı
    d. köy muhtarı

    16. 1. Aşağıdakilerden hangisi yerel yönetim görevlisi değildir?
    a. okul müdürü
    b. mahalle muhtarı
    c. belediye başkanı
    d. köy muhtarı

    17. Aşağıdakilerden hangisi hem yerel yönetim hem de merkezi yönetim kuruluşunun başındadır?
    a. mahalle muhtarı
    b. kaymakam
    c. belediye başkanı
    d. köy muhtarı

    18. 2. Aşağıdaki yöneticilerden hangisi seçimle göreve gelir?
    a. köy muhtarı
    b. kaymakam
    c. komiser
    d. vali

    19. Kamuoyu oluşmasında aşağıdakilerden hangisi etkili değildir?
    a. Halkın ortak düşüncesi
    b. Fikirleri aynı olanların ortak görüşü
    c. Toplumun sorunları
    d. İnsanların kişisel çıkarları

    20. 3. I. Oy pusulası II. Zarf III. Mühür IV. Seçmen listesi Yerel yönetim için yöneticilerin seçildiği gizli oy kullanma bölümünde bir seçmen yukarıda verilenlerin kaç tanesini kullanır?
    a. 4
    b. 3
    c. 2
    d. 1

    21. Köydeki kamu hizmetlerini devlet adına kim yürütür?
    a. İhtiyar heyeti
    b. Belediye başkanı
    c. Muhtar
    d. Cumhurbaşkanı

    22. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlış olarak verilmiştir?
    a. Belediye: İl-ilçe-belde
    b. Muhtarlık: Köy-Mahalle
    c. İl özel idaresi: İl
    d. Muhtar:İl-İlçe -Belde

    23. Aşağıdaki yönetim brimlerinden hangisi seçimle göreve gelmemiştir?
    a. Muhtarlık
    b. Belediye Başkanlığı
    c. Avukat
    d. İl özel idaresi

    24. Aşağıdaki hizmetlerden hangisi yerel yönetimlerin hizmetlerine l dâhil değildir?
    a. yol
    b. park ve bahçeler
    c. su
    d. elektrik

    25. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde bulunan belli başlı yerleşim birimlerinden biri değildir?
    a. Köy
    b. Büyükşehir
    c. Kasaba
    d. Eyalet

    26. Türkiye Büyük Millet Meclisi aşağıdaki tarihlerden hangisinde açılmıştır?
    a. 23 Mayıs 1920
    b. 29 Ekim 1923
    c. 20 Nisan 1923
    d. 23 Nisan 1920

    Cevap Anahtarı
    1-D, 2-B, 3-C, 4-D, 5-C, 6-D, 7-B, 8-A, 9-B, 10-A, 11-A, 12-C, 13-A, 14-B, 15-A, 16-A, 17-B, 18-A, 19-D, 20-B, 21-C, 22-D, 23-C, 24-D, 25-D, 26-D