2018 FIFA Dünya Kupası Nerede Yapılacak

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
2018 FIFA Dünya Kupası Nerede Yapılacak, 2018 Dünya Kupası Hangi Ülkede
Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’nın ev sahipliği için Hollanda/Belçika (ortak), İspanya/Portekiz (ortak) ve İngiltere diğer adaylardı.

Oylamada ev sahibi seçilen Rusya, daha önce hiç büyük bir uluslararası futbol organizasyonunu üstlenmedi.

Bir zamanlar kapılarını yabancılara sıkı sıkıya kapatan ve bu kez bir futbol organizasyonuyla yüzbinlerce kişiyi ülkesine davet eden Rusya, bu uğurda, buraya gelecek milli takım oyuncularına, yetkililere ve bileti olan seyircilere vize zorunluluğu getirilmeyeceğini açıklamıştı.

Rus yetkililer, bu organizasyonu "altyapının zenginleştirilmesi, modern tesislerin inşa edilmesi ve gerçek bir futbol ülkesi olmak" açısından fırsat görüyor.

Rusya, kapasitesi 10 bin kişi daha artırılabilecek 80 bin kapasiteli Luzhniki Stadyumu’nu ana tesis olarak kullanmayı planlıyor. Bunun yanında 62 bin seyirci kapasiteli Kirov Stadyumu’nun da yapımı sürüyor.

140 milyon nüfuslu Rusya’da 100 kadarı profesyonel, 100 binden fazla kulüp faaliyet gösteriyor.

Bu arada, Moskova’nın bu tip uluslararası organizasyonları rüşvet karşılığında aldığı iddialarının ortaya atılmasının ardından Rusya Başbakanı Vladimir Putin, FIFA yetkililerinin herhangi bir baskı altında kalmadan karar vermeleri için Zürih programını iptal etmişti.

Rusya Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin, 2018 Dünya Kupası finallerinin maliyetinin 2014 Soçi Kış Olimpiyat oyunlarından daha az olacağını söylemişti.
 
Üst