Güncel 2015 genel seçimleri ne zaman yapılacak?

Ömer
Yönetici
TBMM'nin 25. dönem milletvekillerinin belirleneceği genel seçimlerinin ne zaman yapılacağı belli oldu. Son günlerde kulislerde fısıldanan erken seçim iddialarına YSK erken seçim yok, seçim zamanında yapılacak dedi.

Buna göre 25. dönem milletvekili seçimleri 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak ve 550 milletvekili o gün çıkan sonuçlara göre mazbatalarını alacak.

YSK aday adaylığı ve adaylık son başvuru tarihlerini belirten seçim takvimini henüz yayınlamadı. Ancak bir takım kararlar aldı. Buna göre her sandıkta kullanılabilecek azami seçmen sayısı 360+20 olacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde tam anlamı ile fiyaskoyla sonuçlanan randevu sistemi ise halen tartışma konusu. Yurtdışında yaşayan vatandaşların randevusuz oy kullanabilmesi konusu üzerinde çalışmalar sürüyor. Bu konu YSK genel kurulunda Dış İşleri Bakanlığı ile yapılacak koordinasyon toplantıları neticesinde karara bağlanacak.
2015-secimleri.jpg

Partilerin ve adaylarınkıyasıya seçim propagandalarını izleyeceğimiz bu seçimde meclise girmeye hak kazanan parti ve vekiller dört yıl süre ile bu görevi ifa edecekler.
 
Üst